Absorbţie scăzută

2Comentarii
Absorbţie scăzută
Doar 600 de milioane de euro atrase din fondurile UE din cele 5,624 disponibile.

Fondurile UE atrase în perioada 2007-2009 se ciferează la circa 600 milioane euro, puţin peste 10% din suma disponibilă. Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi Programul Operaţional Regional rămân campioanele atragerii de fonduri europene, din punct de vedere al numărului de proiecte relevante, al ritmului aprobări şi contractării acestora precum şi al sumelor UE atrase. În cadrul Programul de Mediu au fost aprobate 41 de proiecte care înseamnă fonduri europene în valoare de 3,8 miliarde de lei. În cadrul Programul Operaţional Regional (POR) au fost contractate 551 proiecte cu fonduri UE de 4,8 miliarde de euro. Aceste proiecte acoperă peste 80% din fondurile UE alocate pentru 2007-2009, cel mai mare procent dintre toate programele cu fonduri europene. POR este pe locul doi, după POS Mediu, la rata de cheltuire a fondurilor de 12,87%.

Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane a totalizat 523 de proiecte contractate, care înseamna fonduri europene în valoare de 2,2 miliarde de lei iar Programul Creşterea Competitivităţii Economice 866 de proiecte în valoare de 2,9 miliarde de lei, din care fonduri europene de 1,7 miliarde de lei.onala.

Simona Albinaru2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor