Abuzuri în serie în tramvaie

9Comentarii
Abuzuri în serie în tramvaie
Zeci de călători au asistat miercuri, cu stupoare, cum un controlor a confiscat legitimaţia unei femei care circula absolut în regulă. În virtutea unei legitimaţii ilizibile, ţinute pe la nivelul genunchiului. Numai fiindcă femeia i-a atras atenţia că săvârşeşte un abuz împotriva altei călătoare.

„Mergi la Băsescu”

Scena a avut loc în tramvai, în staţia de la Bisericuţa de lemn din Nufărul, în jurul orei 12:00. Un controlor mustăcios se repede la o călătoare plină de bagaje, îi smulge biletul din mână şi se dedă la ameninţări. Călătorii aflaţi în imediata vecinătate îi explică controlorului faptul că femeia nu a avut timpul fizic să-şi composteze biletul şi că aceasta nu intenţiona să călătorească gratis, deoarece chiar atunci îşi căuta un compostor.

Furia controlorului se îndreaptă apoi asupra unei femei a cărei legitimaţie era în regulă. „Stai în banca ta! De când eşti tu avocat? Cobori acum cu mine, iar asta (legitimaţia – n.r) n-o s-o mai vezi… Poţi să mergi şi la Băsescu, şi la Primărie! Fiindcă aşa vreau eu”, ameninţă controlorul şi trece la fapte. Înainte să o coboare pe „avocată” din tramvai, controlorul îi compostează galant biletul pasagerei tinere şi încărcată cu bagaje, care îşi vede de drum.

„Nu avea dreptul”

Deoarece astfel de scene de abuz se petrec în fiecare zi în tramvaiele din Oradea, iar acesta nu este un caz izolat, l-am contactat pe directorul OTL, Cornelius Lupău, şi i-am relatat scena. „Este clar că nu avea nici un drept să confişte actul unui călător care nu a comis nici o ilegalitate. Nu e voie aşa ceva. Spuneţi-mi cum arăta controlorul şi voi vorbi cu şeful lor”, ne-a asigurat Cornelius Lupău.

Controlorii sunt angajaţii Agenţiei „Detectiv”, care a concesionat de la OTL serviciul de control în mijloacele de transport.

Veronica Bursaşiu9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor