Academie IT la Oradea

Academie IT la Oradea
ORADEA - La Universitatea din Oradea a avut loc luni deschiderea oficială a cursului IT Academy –Train IT Oradea, organizat de Institutul de Studii Euroregionale al Universităţii din Oradea în parteneriat cu IT Service Ltd (componentă a concernului Deutsche Telekom, societate specializată în domeniul dezvoltării resurselor umane) şi Universitatea din Oradea.

„Mă bucur că am reuşit să pornim cursul la apropae 10 ani de la punerea bazei colaborării între cele două instituţii de învăţământ”, susţine Cornel Antal rectorul Universităţii. „Participanţii la curs vor avea parte de pregătire în domeniul ICT, adică o combinaţie între IT şi telecomunicaţii. Cei care finalizează acest curs trebuie să fie profesionişti pentru că nu vor deservi doar Deutsche Telekom ci întreaga lume”, a declarat Peter Ilosvai, director executiv al IT service Ungaria.

Vor specialişti

La acest curs s-au înscris un număr de 93 de candidaţi, proaspeţi absolvenţi ai Universităţii din Oradea, dar în urma selecţiei riguroase, care a constat într-un test de limba engleză şi cunoştinţe de operare pe calculator, a fost selectat un număr de 15 concurenţi, studenţi absolvenţi ai specializărilor de electrotehnică, relaţii internaţionale, geografie, şi litere.

Pe parcursul a trei luni de studiu intensiv (40 de ore pe săptămână), şase profesori ai Universităţii din Oradea, selectaţi de IT Service Ldt, vor preda o curiculă specializată în IT şi comunicare în limbile engleză şi germană, pusă la dispoziţie de IT Service Ltd. Aceste trei luni reprezintă pentru participanţi şi o perioadă de probă de competenţă în domeniul IT şi al comunicării, care se va finaliza cu un examen susţinut în faţa specialiştilor de la IT Service Ltd. Cursanţii care vor absolvi cursul vor avea acces la job-uri oferite de Deutsche Telekom în Europa. Cursul este finanţat prin programul Fondului Social European, componenta educaţie, şi co-finaţat de Deutsche Telekom.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !