Accent pe mobilitatea urbană

De Diana Dutu
Accent pe mobilitatea urbană
Municipiul Arad ar urma să beneficieze de asistenţă tehnică adaptată pentru a testa indicatorii de mobilitate urbană durabilă.

Consilierii locali municipali sunt chemaţi, miercuri, 22 august, să aprobe participarea Municipiului Arad la proiectul SUMI – „Sprijin tehnic aferent indicatorilor de mobilitate urbană durabilă” iniţiat de Direcţia Mobilitate şi Transporturi – DG MOVE a Comisiei Europene.

Justificare

„Municipiul Arad a adoptat în anul 2017 Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2023, va realiza în acest an un Studiu de Trafic, iar capitole dedicate mobilităţii se regăsesc şi în alte documente adoptate, precum Strategia de Dezvoltare a Municipiului Arad 2014 – 2020 (SIDU), Strategia de Transformare în Oraş Verde a Municipiului Arad 2016 – 2025. În anul 2017, Aradul a aderat la Reţeaua Polis – Oraşe şi regiuni pentru soluţii de transport inovatoare. În contextul eforturilor tot mai susţinute ale Municipiul Arad în direcţia adoptării şi implementării unor măsuri ce vizează dezvoltarea sustenabilă a oraşului în general, cu o preocupare sporită pentru mobilitatea urbană, considerăm că asistenţa tehnică furnizată în cadrul proiectului mai sus amintit reprezintă un sprijin important şi binevenit pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus. Participarea municipiului Arad la proiect, alături de 52 de oraşe din Europa la măsurarea, pe bază de indicatori urbani, a gradului de mobilitate urbană, va avea ca rezultat primirea de consultanţă pentru realizarea unui profil al oraşului, cu diagnoză, scenariu de dezvoltare, pe baza platformei interactive şi recomandări privind mobilitatea urbană” – se arată într-un raport al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Arad.

Avantaje

Prin participarea la proiectul SUMI, Municipiul Arad va beneficia de o serie de avantaje precum: contribuţia activă la definirea şi îmbunătăţirea unui set comun de indicatori ai mobilităţii urbane europene, schimbul de experienţă şi schimburile de tip de la egal la egal (peer to peer) cu zonele urbane cu dimensiuni şi caracteristici similare, formarea personală şi consolidarea capacităţii pe termen lung pentru colectarea datelor, analiza gratuită a datelor deja disponibile pentru aceşti indicatori şi sprijin în identificarea şi colectarea datelor care lipsesc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !