Accent pe responsabilizarea sociala

Accent pe responsabilizarea sociala
În cadrul conferinţei au fost prezentate metode de responsabilizare socială.

Tinerii orădeni sunt susţinuţi în procesul de orientare şi dezvoltare a carierei profesionale. Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice (FDEC) România a organizat, luni, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, conferinţa „Responsabilizarea Socială – Instrument de dezvoltare în carieră a tineretului orădean”.

Evenimentul face parte din proiectul cu acelaşi nume, realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Oradea. Proiectul are ca scop susţinerea tineretului orădean în procesul de orientare şi dezvoltare a carierei profesionale, prin cunoaşterea şi însuşirea conceptului şi a instrumentelor de responsabilizare socială.

Parteneriate

„Dorim crearea unui context de parteneriat între structurile asociative de tineret, structurile asociative ale mediului de afaceri orădean şi instituţiile de învăţământ din oraş, în vederea structurării unui instrument (ghid) de educaţie nonformală, util în dezvoltarea carierei tinerilor orădeni. Un alt obiectiv al proiectului nostru este cunoaşterea şi creşterea gradului de utilizare a conceptului şi a instrumentelor de responsabilizare socială a actorilor locali – ONG-uri, companii, instituţii publice, precum şi creşterea capacităţii instituţionale a organizaţiilor de tineret locale, în scopul de a deveni actori locali activi în direcţia dezvoltării durabile a oraşului”, a spus Irina Stoica, coordonatoarea acestui proiect.

Proiectul a fost implementat în perioada mai – noiembrie 2010. În acest timp, a fost actualizată baza de date, creată prin proiectul derulat în 2009, cu secţiune specializată de organizaţii/structuri de tineret, au fost organizate mai multe mese rotunde în cadrul cărora au fost prezentate concepte, instrumente şi exemple de bună practică pentru structurile asociative ale oamenilor de afaceri din Oradea. În cadrul proiectului, au fost editate şi tipărite un număr de 800 de exemplare din „Ghidul practic de responabilizare socială a tânărului orădean”. Acestea au fost distribuite structurilor asociative şi facultăţilor din Universitatea Oradea.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !