Acceptat la cea mai faimoasă universitate din lume în domeniul tehnic

De Veronica Bursaşiu
20Comentarii
Acceptat la cea mai faimoasă universitate din lume în domeniul tehnic
Beiuşeanul Tamio Vesa Nakajima este acceptat la cea mai faimoasă universitate din lume în domeniul tehnic Massachussets Institute of Technology din Boston, Statele Unite.

Absolvenții de a XII-a de anul acesta din Beiuș se îndreaptă spre universități din Oradea, Timișoara, Cluj dar și spre altele ca Hull sau Oxford, Marea Britanie.

“Maximus” este cuvântul consacrat în antichitatea latină, folosit atât în 2016 cât și pe 16 iunie 2017, vineri, la Liceul Vocațional Pedagogic “Nicolae Bolcaș”, pentru a defini performanțele extraordinare ale lui Tamio Nakajima-Vesa la olimpiada națională de informatică și acceptarea lui în lotul restrâns al României la olimpiada internațională de resort de la Teheran. Sutele de elevi prezenți în careu au scandat acest apelativ în onoarea colegului lor care anul acesta este și co-șef de promoție și absolvă liceul beiușean. Alături de ei au scandat și părinți și profesori!

Burse de merit

Ediția a VIII-a a programului de burse de merit ale absolvenților din liceele beiușene s-a încheiat vineri la Pedagogic unde Tamio a obținut două burse a câte 1.200 ron: bursa “prof. Ban T. Florian” la matematică și la informatică, bursa “Marius Moisescu”. Tot acolo, Oana Stretea, absolventă și ea de clasa a XII-a, a primit o bursă “prof. Gavril Hădărean” pentru participarea la naționala de psihologie. Emoționantă a fost atât alocuțiunea prof. Lucian Ropa, director cât și cea a prof. Mircea Rotar (informatică) în care dânșii au rostit respective un laudatio privitor la elevul beiușean Nakajima-Vesa cu care se mândrește o școală întreagă. Sponsor al unei burse aici a fost doamna Felicia Sala cu restaurantul “La Popular”.La Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaș” a fost din nou alături absolvenților de a XII-a ca sponsor bancherul Ioan Degău prin bursele “Ioan Degău” respectiv “Silvia Degău”, ultima purtând numele soției defuncte a acestuia. De data aceasta domnia sa a fost reprezentat de nepoată, Daniela Degău, care a înmânat diplomele și bursele pe domeniul economic respectiv industrie alimentară absolventelor Isai Ramona și Cosma Camelia, alături de Nikolina Ciorna, vicepreședinte la asociația Bunul Samaritean, administratorul programului de burse. Au mai fost acordate burse la franceză (Tabita Ungur), matematică – bursa Generația Anilor ’90 – (Cap Raul-Mihai) cu sponsori absolvenții Ciprian Toma, Iulian Sferle și respectiv Cecilia Bîrsan (US Travel). Ca de obicei, C.N. “Samuil Vulcan” a avut cei mai mulți absolvenți implicați în sponsorizarea de burse și cei mai mulți bursieri: Laurențiu Ile, bursa prof. Ban T. Florian, matematică, Sergiu Matei, bursa „prof. Gavril Hădărean”, științe sociale, Cătălin Ilea, bursa “prof. Adrian Harabagiu”, biologie, Bogdan Jurj, bursa “prof. Maria Racolța”, engleză, Laurențiu Ile, bursa „Marius Moisescu”, informatică, Eduard Miheș, bursa “prof. Cornelia Tabără”, fizică, Mălina Guler, bursa “Traian Dorz”, religie, Emanuela Dance, bursa “prof. Gavril Hădărean”, istorie, Carla Herlo, bursa “prof. Lia Sabău”, franceză. Sponsori au fost: Horea Degău, Marius Moisescu, Cornelia Tabără, Cosmin Duma, Viorica Diniță, Anonim, SC Bilancia SRL, SC Monbris SRL, SC Pantano SRL, SC Mobil Design SRL.

“Mulțumesc sponsorilor absolvenți și nu numai pentru participarea în liceele beiușene la această ediție a VIII-a a burselor de merit a asociației noastre. A fi alături de elevii străluciți la diferite materii de studiu este esențial. Apreciez atât elevii respectivi cât și profesorii și părinții pentru această reușită.” spune Adrian Ciorna, fondator al programului de burse alături de colegii promoției 1985, clasa prof. Ban T. Florian. “Doresc să fac ceva pentru țara mea după ce termin studiile.” spune Tamio. De la Samuil Vulcan, Bogdan Jurj din Mizieș, bursier limba engleză menționează: ”Pentru mine, personal, are o imensă valoare această bursă, provin dintr-o familie oarecum mai săracă și mă va ajuta la a-mi urma mai departe visele, de a merge mai departe la o universitate bună. Vă mulțumesc din suflet donatorilor, sper să mă alătur și eu la un moment dat în rândurile dumneavoastră.” „Tamio, Bogdan și ceilalți bursieri sunt viitorul comunităților noastre dar și a programelor noastre de burse”, spune Adrian Ciorna.

Programele de burse pot continua numai datorită generozității absolvenților și altor terți. Donaţiile şi sponsorizările pot fi făcute în contul IBAN RO83RNCB0034021802850001, deschis la BCR sucursala Beiuş, Bihor pe numele asociaţiei “Bunul Samaritean Beiuş”. Din afara României, donatorii pot folosi conturile IBAN RO56RNCB0034021802850002 – donatii Euro sau IBAN RO56RNCB0034021802850009 – donatii GBP. Pentru orice întrebări, pentru planificarea unei sponsorizări sau donaţii, nu ezitaţi să contactaţi asociaţia la 0722-684679 sau adrian.ciorna@yahoo.com.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor