Acces mai uşor la banii UE

Acces mai uşor la banii UE
ORADEA – Una dintre marile probleme ale românilor, vehiculată în ultima vreme, este că nu prea ştiu să scrie proiecte pentru accesarea de fonduri europene. Cu alte cuvinte, Europa este pregătită să ne dea bani, noi trebuie doar să ştim să-i cerem.

Problema aceasta începe încet, încet să-şi găsească rezolvare. Tot mai mulţi români învaţă să scrie proiecte. În sprijinul acestora vine, din 19 decembrie site-ul www.fonduri-structurale.ro. Site-ul conţine informaţii la zi despre proiectele finanţate  din aceste fonduri, precum şi modalităţile de obţinere a lor. Iniţiativa aparţine unui grup de absolvenţi ai programului de formare de formatori în domeniul fondurilor structurale şi de coeziune cu titlul „Creşterea capacităţii de absorbire a fondurilor structurale în România”, derulat de InWent Germania, Institutul de Politici Europene din Berlin şi Institutul Naţional de Administraţie din România.

 

Informaţii utile

 

Prin intermediul site-ului, orice persoană interesată poate afla ultimele informaţii despre proiectele finanţate din fonduri structurale. Tot de aici se pot cunoaşte tipurile de finanţări posibile şi se pot identifica posibilii parteneri la nivel local, regional sau naţional. Drept exemplu, sunt prezentate alte proiecte de succes şi de bune practici din UE. Nu în ultimul rând sunt identificate instituţiile care trebuie să depună solicitarea de finanţare.

Asta înseamnă că românii vor putea accesa mai uşor cele 20 de miliarde de euro, sumă ce va fi alocată pentru România în următorii şapte ani.

 

Exemple de succes

 

Site-ul cuprinde exemple relevante din ţările UE care au beneficiat de fonduri structurale. De la construirea unei pensiuni pe Coasta Normandiei, unde au debarcat americanii; la electrificarea unei insule în Irlanda; la crearea de locuri de muncă pentru femeile din zona Salzburg – Bavaria; construirea unui muzeu pe bani europeni la Bruxelles sau modernizarea transportului nepoluant în Atena, printre monumentele antice. Toate aceste proiecte, şi multe altele au fost realizate cu fonduri structurale europene. Proiectele pot fi vizualizate pe site-ul www.fonduri-structurale.ro.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase