Accesul Andritoiu – Seleusului, negociabil

Locatarii blocurilor de pe Andriţoiu vor putea ieşi cu maşina în Seleuşului
Locatarii blocurilor de pe Andriţoiu vor putea ieşi cu maşina în Seleuşului
Proprietarul en-gros-ului şi sălii de nunţi «Nicoleta» e dispus la negociere cu Primaria Oradea.

Consiliul Local va dezbate şi vota joi un proiect de hotărâre privind mandatarea primarului Municipiului Oradea pentru derularea formalităţilor legale pentru cumpărarea suprafeţei de 453 mp, prin negociere directă cu proprietarii Ardelean Nicolae şi soţia sa, în vederea deschiderii unui drum de acces între străzile Alexandru Andriţoiu şi Seleuşului.

Mai notăm că municipalitatea a finalizat deja pe 1 iunie aleea de acces la parcarea din curtea blocurilor aflate pe strada Andriţoiu.

Totodată, au fost create opt locuri noi de parcare pentru locatarii din zonă, în spatele magazinului Bunexim, în vecinătatea locului de joacă pentru copii.

Lucrările au fost executate de Selina în baza contractului de întreţinere -reparaţii străzi, iar valoarea lucrărilor este de 250.000 lei.

Pârât pentru gălăgie

Cumpărarea terenului ar permite realizarea accesului din strada Seleuşului, între biserică şi depozitul en-gros Nicoleta.

Dealtfel, proprietarul terenului este şi administrator al depozitului Nicoleta şi al sălii de nunţi aferente.

Iar în răspunsul dat pe 24 iunie 2008 la o reclamaţie anonimă, primarul Ilie Bolojan preciza: „Aspectele ridicate de dvs. cu privire la deranjul provocat de activitatea societăţii prin organizare de nunţi au fost discutate şi analizate de inspectorii Primariei Oradea cu administratorul Ardelean Nicolae, ocazie cu care s-au stabilit măsuri care să contribuie la reducerea factorilor poluanţi. Astfel, se va asigura un climat corespunzător în incinta localului prin punerea în funcţiune a sistemului de aer condiţionat şi închiderea în permanenţă a geamurilor termopan pe timpul organizarii petrecerilor. Iar muzica asigurată de aparatura muzicală sau orchestră se va difuza la intensitate mică”.

Altfel, exproprieri

Proiectul pentru negocierea directă s-a iniţiat întrucât Ardelean Nicolae a arătat deschidere faţă de această problemă.

Însă în cazurile de interes public în care stăpânii terenurilor nu sunt de acord cu vânzarea directă către municipalitate, Primaria Oradea recurge la exproprieri.

De pildă, în ultima sa şedinţă, pe 26 mai, Consiliul Local Oradea a aprobat exproprieri în vederea realizării unor căi de acces în zonele Pod Dacia – Aleea Emanuil Gojdu, Piaţa Cazărmii – strada Retezatului, strada Corniţelului – Henrik Ibsen. În ultimul caz, proprietarul terenului a susţinut în şedinţa CL Oradea că preţul de piaţă al terenului din zonă este de 100 euro/mp, şi nu 36 euro/mp, cât ar primi prin expropriere.

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !