Accidente grave în 2006 în Bihor

20Comentarii
Accidente grave în 2006 în Bihor
In anul 2006, judeţul Bihor a totalizat 146 de accidente grave, cu 69 de morţi şi 118 răniţi.

13 ianuarie: Un şofer orădean a fost urmărit şi bătut crunt în faţa casei sale din zona Dragoş Vodă de un „comando” de taximetrişti chemaţi de un coleg, în urma unei altercaţii verbale petrecute în parcarea de la Metro.

3 februarie: Un tir s-a izbit de un copac lângă Săcueni, şoferul său, cetăţeanul bulgar S.V. (47 ani), decedând pe loc .

7 februarie: 11 fraţi au rămas orfani de tată după ce un microbuz s-a răsturnat de pe curbele de la Piatra Craiului. Dintre toţi pasagerii, a murit doar clujeanul D.A. (41 ani), singurul care nu purta centură de siguranţă.

24 februarie: Călugărul arădean Cornel J. (43 ani) şi alţi trei pasageri au ajuns în stare gravă la spitalul din Salonta după ce VW-ul Caravelle în care se aflau s-a ciocnit cu un Mitsubishi, în Avram Iancu .

25 februarie: O femeie de 60 ani a fost spulberată, aproape de Roşiori, de un tir condus de maramureşeanul C.F. (28 ani).

28 februarie: O maşină de deszăpezire a derapat la Hidişelu de Sus, după ce şoferul ei a tras brusc de volan pentru a evita o Dacie ajunsă pe contrasens.

28 februarie: P.R. (39 ani), din Inand, căzut pe şosea, şi-a pierdut viaţa după ce a trecut peste el un Mercedes condus de un consătean.

6 martie – Salontanul T.I.F. (33 ani), aflat la volanul unui Seat Ibiza, nu dă prioritate pe zebră pietonului B.A. (71 ani), din Vatra Dornei, care îşi pierde viaţa în urma leziunilor suferite.

14 martie – O fetiţă de câteva săptămâni a murit după ce Matizul cu care se îndrepta familia ei spre Sălaj a căzut într-o râpă, lângă Peştiş. Gravitatea situaţiei a fost amplificată de faptul că medicul care a consultat-o la Aleşd i-a dat voie să plece, deşi bebeluşul prezenta o fractură craniană evidentă.

15 martie – Şoferiţa L.E. (29 ani), din Valea lui Mihai, a avut noroc scăpând cu viaţă după ce Dacia cu care a forţat o traversare la nivelul căii ferate a fost lovită de acceleratul Satu Mare – Oradea – Bucureşti lângă Halta Şimian.

18 martie – Orădeanca E.M. (27 ani) şi-a pierdut viaţa după ce a trecut cu Opelul Agila pe contrasens, izbindu-se frontal de un Opel Vectra care circula dinspre Otomani spre Valea lui Mihai .

21 martie – Orădeanca G.M. (40 ani) şi-a pierdut viaţa după ce s-a speriat de o maşină şi, păşind înapoi, a căzut sub roţile unui tramvai care circula pe strada Corneliu Coposu.

22 martie – Profesorul B.V. (26 ani), din Brusturi, şi-a pierdut viaţa fiindcă nu s-a asigurat la o manevră de întoarcere, Dacia sa fiind izbită de un Mercedes Vito condus regulamentar, pe Şoseaua Borşului, de orădeanul D.Ş. (51 ani).

28 martie – Un tir şi o autoutilitară Iveco au ars în proporţie de 90%, incendiul provocând pagube de circa o jumătate de miliard de lei vechi firmei Iosiana Trans SRL.

29 martie – Un taximetrist şi un metrolog au fost răniţi grav în urma unei coliziuni frontale între un Ford Mondeo şi o Dacia Logan, pe Calea Borşului.

1 aprilie – Un septuagenar din Oradea a sărit pe liniile de cale ferată în Gara de Vest, fiind lovit mortal de intercity-ul Cluj – Timişoara.

12 aprilie – Aflat la volanul unui Ford Mondeo, L.R.D. (23 ani), din Paşcani, a intrat cu viteză mare într-o curbă de lângă Brăteşti, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit de un copac. În urma accidentului petrecut pe DN 76 şi-a pierdut viaţa un tânăr pasager din Iaşi.

18 aprilie – Şoferul C.I. (46 ani), din Cordău, a scos din viteză Dacia cu care cobora de pe deal şi a pierdut direcţia izbind în plin două fetiţe, dintre care una, de şase ani, a murit pe loc.

20 aprilie – O sută de şoferi au protestat împotriva stării dezastruoase a tronsonului Oradea – Satu Mare al DN 19.

26 aprilie – Orădeanca H.R. (42 ani) şi-a pierdut viaţa după ce VW-ul în care era pasageră s-a ciocnit cu un autobuz Mercedes al OTL în intersecţia străzilor Cuza Vodă şi Avram Iancu. Vinovat a fost şoferul VW-ului, orădeanul D.C. (57 ani), care n-a acordat prioritate de trecere.

4 mai – Două persoane şi-au pierdut viaţa şi o a treia a ajuns în stare gravă la spital, după ce un Opel şi o camionetă Nissan s-au ciocnit frontal pe DN 1, în Borod .

9 mai – Un tânăr de 20 ani şi-a pierdut viaţa, iar un altul a ajuns în comă la spital, în urma unui accident rutier produs pe DN 1 la intrarea în Tileagd, între un autoturism Audi şi un autoturism Dacia.

15 mai – O tânără şi-a pierdut viaţa, iar o alta a ajuns în comă la spital, după ce o dubiţă Damas s-a izbit de un stâlp aflat pe marginea străzii Dimitrie Cantemir din Oradea .

26 mai – Un tir care aducea din Ungaria 55.000 de pui de o zi s-a răsturnat în şanţ lângă Săcueni, în plin scandal provocat de gripa aviară .

15 iunie – Urcând băut la volanul unei Lancii, B.A. (32 ani) a provocat un accident lângă Oşorhei, în care şi-au pierdut viaţa atât el, cât şi pasagera din dreapta lui, iar alţi doi oameni au ajuns în stare gravă la spital.

3 iulie – Un orădean şi-a pierdut viaţa şi a băgat alte trei persoane în spital, după ce a intrat cu o Dacia 1310 într-unul din copacii aflaţi pe marginea DN 19, la ieşirea din Biharea.

15 iulie – Un bihorean de 49 ani şi-a pierdut viaţa după ce căruţa cu care circula pe DN 19 a fost izbită de un camion.

18 iulie – Două tiruri s-au ciocnit frontal la intrarea în Săbolciu, după ce din cauza oboselii şoferul unuia dintre ele a intrat pe contrasens.

25 iulie  – Un bihorean şi-a pierdut viaţa după ce s-a izbit cu un ciclomotor de un cap de podeţ de pe drumul comunal din Ioaniş.

31 iulie – Adjunctul şefului Administraţiei Finanţelor Publice din Cluj-Napoca şi soţia sa şi-au pierdut viaţa în urma unui accident produs lângă Nojorid.

14 august – Un autotractor Scania, condus de un şofer bulgar, s-a răsturnat la intrarea în Inand, la acelaşi podeţ unde se va mai răsturna în noiembrie şi un tir cu 18 tone de substanţe inflamabile.

6 septembrie – O femeie a murit la Urvind şi alte trei au fost rănite după ce un tir a lovit frontal un tractor.

7 septembrie – Un ofiţer al Poliţiei de Frontieră a ajuns în comă la spital după ce a fost proiectat prin geamul maşinii în care se afla, între Leş şi Nojorid, datorită vitezei excesive. 

13 septembrie – Un orădean de 31 ani şi-a pierdut viaţa într-un accident de motocicletă pe Bdul Ştefan cel Mare.

18 septembrie – Un tânăr bihorean a murit după ce a fost lovit de un autoturism în timp ce încerca să treacă Bulevardul Dacia fără să se asigure.

20 septembrie – Un sucevean de 28 ani a accidentat mortal un biciclist, după care a fugit de la locul accidentului şi a încercat să iasă din ţară prin PTF Borş, fiind prins de poliţiştii orădeni.

26 septembrie – Un şofer de 22 ani a plătit cu viaţa forţarea unei depăşiri, iar doi pasageri de 15 şi 16 ani au fost grav răniţi în urma unei depăşiri neregulamentare între Leş şi Gepiu.

28 septembrie – Un septuagenar bihorean şi-a pierdut viaţa după ce bicicleta cu care se deplasa a fost acroşată de o autoutilitară lângă Cherechiu.

2 octombrie – Un sexagenar din Drăgăneşti a fost acroşat mortal de o Dacia Logan după ce a traversat DN 76 fără să se asigure. 

3 octombrie – Un orădean de 30 ani a plătit cu viaţa neadaptarea vitezei în curbă, Opelul său Astra lovindu-se frontal de un autotren pe DN 19, lângă Roşiori.

4 octombrie – Cinci italieni s-au accidentat noaptea pe Şoseaua Borşului în urma ciocnirii dintre două autoturisme.

6 octombrie – Un şofer din Târgu Mureş a murit după ce a adormit şi intrat cu Opelul său în coliziune frontală cu un tir, pe DN 1, lângă Urvind.

7 octombrie – Un sătmărean de 21 de ani a decedat după ce căruţa în care se afla a fost lovită din spate de o autoutilitară, între Marghita şi Buduslău.

14 octombrie – Un orădean de 32 ani şi-a pierdut viaţa după ce a intrat în Renaultul său un Peugeot Cabrio condus cu 140 km pe oră pe strada Dimitrie Cantemir din Oradea.

16 octombrie – Un preot catolic din Ceica a murit la volan, iar soţia şi cei doi copii au ajuns la spital după ce Golful lor a intrat pe contrasens lângă Drăgeşti, izbind un tir Volvo. 

17 octombrie – După ce au chefuit la bal, patru tineri au intrat cu maşina într-un plop, unul dintre ei murind pe loc. Accidentul s-a produs la ieşirea din Sălard, din cauza şoferului băut.

30 octombrie – Un orădean de 24 ani, aflat la volanul unui Seat, s-a angajat într-o depăşire forţată în Drăgeşti, izbindu-se frontal de un Renault al cărui şofer a murit, iar alte patru persoane au fost grav rănite.

31 octombrie – Şoferul unui Suzuki şi-a pierdut viaţa după ce s-a ciocnit cu un Mitsubishi Pajero staţionat pe DN 19, lângă Roşiori. 

4 noiembrie – Un Volvo cu 19 tone de încărcătură inflamabilă s-a răsturnat la Inand, blocând circulaţia pe DN 79 pentru 14 ore.

9 noiembrie – O femeie de 75 ani, din Sălard, s-a trezit cu o remorcă plină de bolţari intrată prin perete în casa ei.

20 noiembrie – Aflat la volanul unei Dacii 1310, Z.S. (37 ani), din Sălacea, nu l-a putut evita pe I.L. (54 ani), din Biharea care, dând să treacă DN 19 în fugă, şi-a pierdut astfel viaţa.

21 noiembrie – Biciclistul G.N. (57 ani), din Chişirid, a dat să intre pe DN 79 în Nojorid, fără să se asigure, fiind lovit mortal de o Skoda Superb condusă de C.D. (39 ani), din Ianoşda.

23 noiembrie – V.Ş.I. (30 ani), din Diosig, a dat să treacă Bulevardul Dacia prin loc nepermis, fiind acroşat mortal de un Opel Astra condus de orădeanul C.A. (48 ani).

25 noiembrie – Orădeanca L.M. (64 ani) şi-a pierdut viaţa după ce a fost acroşată, lângă Hidişelu de Sus, de o Dacia 1304 condusă în acelaşi sens de mers de beiuşeanul T.S. (38 ani).

5 decembrie – Orădeanul Rami C. (23 ani) nu a adaptat viteza BMW-ului său într-o curbă la dreapta, rostogolindu-se de mai multe ori. În urma accidentului petrecut lângă Sălard şi-a pierdut viaţa pasagera Silvia Ingrid B. (21 ani).

5 decembrie – Un septuagenar bihorean a fost acroşat mortal de un tren personal, în timp ce traversa linia ferată fără să se asigure.

13 decembrie – Conducând un autotractor în Fegernicu Nou, B.T. (47 ani), din Hidişelu de Sus, a ieşit de pe carosabil, intrând într-o casă.

14 decembrie – Un orădean de 83 ani şi-a pierdut viaţa după ce a dat să traverseze strada fără să se asigure, fiind acroşat de o autospecială.

23 decembrie – O oşorheiancă de 79 ani a fost acroşată mortal de un VW Transporter după ce a dat să traverseze DN 1 prin loc nemarcat şi fără să se asigure.

Cristian Horgos

  • Accidente mai puţine, decedaţi mai mulţi


  • 20Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase

    Citiți principiile noastre de moderare aici !

    versiunea HTML a comentariilor