Accidente sub semnătură

1Comentariu
BIHOR – Poliţia Rutieră Română a dispus, printr-o adresă emisă în 21 martie, ca în caz de accidente „ofiţerii şi agenţii de poliţie să menţioneze în mod expres, la rubrica «Alte menţiuni», din procesul verbal de constatare, formularea: «Sunt de acord cu plata despăgubirilor conform Legii 136/1995 - urmată de semnătura asiguratului de răspundere civilă auto»”.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) precizează că astfel se elimină inconvenientele procedurale apărute odată cu utilizarea, de la 1 decembrie 2006, a unui nou formular de proces verbal de constatare la accidentele rutiere.
Iar asiguratul RCA implicat în accident nu va mai fi chemat la sediul asiguratorului pentru a-şi exprima în scris acordul pentru plata despăgubirilor către păgubit.
„Necesitatea acordului asiguratului RCA nu este rezultatul unui «tertip» al societăţilor de asigurare, ci este o prevedere legală care se aplică încă din 1996”, se mai arată într-un comunicat al CSA.
Legislaţia privind asigurarea de răspundere civilă auto mai prevede posibilitatea ca, în cazul persoanelor fizice, acordul să fie dat de soţia sau soţul asiguratului. Mai mult, în caz de imposibilitate a ambilor soţi (spitalizare, deces) acordul poate fi dat de copii, părinţi, surori sau fraţi ai asiguratului.

Horgos Cristian1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor