Acelaşi stăpân pe Diabet

Acelaşi stăpân pe Diabet
ORADEA – La Secţia de Diabet a Spitalului Clinic Judeţean Oradea se întâmplă lucruri pe cât de hilare, pe atât de îngrijorătoare. Deşi este şef de şase luni, dr. Amorin Popa nu poate ocupa biroul ce i se cuvine.

Deşi în urmă cu şase luni dr. Aurel Babeş, şeful secţiei, era înlocuit cu dr. Amorin Popa, prin votul Senatului Universităţii şi cu avizul ASP Bihor şi al conducerii spitalului, dr. Babeş a rămas stăpân pe secţie. Aceasta pentru că nimeni nu a avut curajul să-i ocupe biroul, şi nici să schimbe plăcuţa cu denumirea de şef de secţie de pe uşa acestuia.

În tot acest timp, dr. Amorin Popa, deşi şeful oficial al secţiei, a trebuit să se mulţumească cu camera medicilor, lucru ce se întâmplă şi în prezent. Deşi dr. Aurel Babeş a primit din partea Ministerului Sănătăţii dreptul să îşi reia funcţia, în urma unei plângeri adresate în septembrie de medic forurilor superioare de la Bucureşti, deocamdată mutarea nu a fost făcută.

Ec. Emil Popovici-Muţ, managerul spitalului, a trimis în data de 15 decembrie o interpelare ministrului Sănătăţii, prin care cerea lămurirea situaţiei. Aceasta pentru că ministerul a aprobat în iulie îndepărtarea dr. Babeş de la şefie şi tot ministerul aproba în decembrie repunerea lui în funcţie. „Deocamdată nu am primit nici un răspuns de la Bucureşti. Aşteptăm în continuare”, susţine ec. Muţ.

Tensiune ascunsă
În acest timp, relaţia dintre cei doi medici este la fel de tensionată. Până şi conducerea raporturilor de gardă este o adevărată luptă între cei doi. Oricum, biroul dr. Babeş a devenit un loc tabu pentru dr. Amorin Popa. Poate tabu va deveni şi conducerea secţiei. În prezent dr. Popa conduce singur secţia, dar nu pentru că dr. Babeş ar fi renunţat la acest lucru, ci pentru că acesta se află în concediu medical.

Viorica Borz

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !