ACEO şi-a premiat voluntarii

1Comentariu
Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA - Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) a organizat la sfârşitul săptămânii trecute Ziua Voluntarului Caritas. Evenimentul, prezentat de Cristina Todorean şi Ciprian Ciuciu, s-a desfăşurat în sala festivă a Liceului Greco-Catolic din Oradea.

În semn de recunoştinţă pentru efortul depus în sprijinirea activităţilorasociaţiei, ACEO le-a acordat voluntarilor săi tricouri, diplome de merit sau premii. Astfel, cel mai activ voluntar, Vlad Raita, a fost desemnat „Voluntarul anului”. Premiul pentru programul „O masă caldă” a fost câştigat de Ligia Oprean. Loredana Vereş a fost premiată pentru implicarea în programul „Bunul Samaritean”. Premiul pentru programul „O casă curată” a fost câştigat de Silvia Pop.

 

Alexandru Lucaci a cules cele mai multe zâmbete, în cadrul proiectului „Prieteni pentru un zâmbet” şi a fost premiat pentru aceasta. Nu au lipsit nici premiile pentru disponibilitate (Emil Andreica), pentru implicarea în promovarea voluntariatului (profesoara Mariana Man, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”) etc.

„Prin această acţiune urmărim recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. Voluntarii reprezintă una din resursele cele mai importante ale ACEO”, ne-a declarat Olimpiu Todorean, preşedintele ACEO.

Recital Chilian

Invitatul special al acestui eveniment a fost Florin Chilian. Acesta a susţinut un recital pentru voluntarii ACEO şi pentru toţi cei poftiţi la această manifestare. Artistul a răspuns prompt la cererea ACEO de a cânta pentru voluntari. Înainte de a concerta, Chilian a îmbrăcat tricoul oferit de ACEO, pe care era inscripţionat „Fii voluntar Caritas” şi a felicitat Biserica fiindcă face astfel de lucruri. În deschiderea recitalului, Florin Chilian a cântat „Imnul Naţional”, dar nu cel compus de Andrei Mureşanu, ci un altul, compus de el, „Nu vreau să mă duc la muncă…”. Toată lumea a izbucnit în râs la ironia artistului, care a încins atmosfera pe parcursul serii.

Artistul a fost deschis cu publicul, cu care a interacţionat pe durata întregului concert. Manierasa de a dialoga cu publicul a fost inconfundabilă: accente de profundă ironie la adresa unei societăţi decăzute şi de uşoară aroganţă. Acesta nu s-a sfiit să cânte piesa „Ca-n viaţă” şi nici să afirme că, încă, „nu a cunoscut un preot care să respecte cele 10 porunci”, chiar dacă în sală au fost prezente şi feţe bisericeşti.

Artistul
a mai cântat piese precum „Ca-n viaţă” şi o piesă de pe noul album „Raiuri de iad”, pe care Chilian a interpretat-o în memoria lui Ştefan Iordache. La piesa „Zece”, care a încheiat recitalul, publicul a cântat alături de artist, fără ca acestal să provoace publicul să cânte.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor