Achitaţi de acuzaţia de viol

2Comentarii
ORADEA – Prin sentinţa penală 2048 din 18 noiembrie 2005, Judecătora Oradea i-a achitat pe adultul Marian P. şi minorii la acea dată Andrei H. şi F.I.R. faţă de acuzaţia de viol asupra unei fete de 14 ani, în noaptea de 15 august 2005Dosar

În esenţă s-a reţinut că inculpaţii au acostat partea vătămată pe şoseaua din Băile 1 Mai şi au întreţinut relaţii sexuale cu ea într-o clădire abandonată aflată la 30 de metri de drum. Acuzaţii au susţinut însă că au avut consimţământul fetei.
În motivaţia sentinţei, instanţa a arătat că susţinerile părţii vătămate nu au fost dovedite prin probele administrate în cauză. Astfel, nu s-a făcut dovada vreunei constrângeri fizice, din certificatul medical-legal din 16 august 2005 reieşind că „prezintă semnele unei deflorări vechi şi nu prezintă semne de violenţă pe cap, trunchi şi membre”. În plus, nici partea vătămată nu susţine că ar fi fost agresată fizic de către inculpaţi, ci arată că a fost constrânsă moral, prin ameninţare cu bătaia.

Trebuie oponenţă reală
„Pentru ca raportul sexual să îmbrace caracterul violului este necesar ca partea vătămată să exprime un refuz categoric întreţinerii de raporturi sexuale, opoziţie care nu trebuie să fie de circumstanţă, ci efectivă, în speţă neputându-se reţine că ar fi fost inutil ca partea vătămată să-şi exprime dezaprobarea, dată fiind constituţia inculpaţilor, tineri cu vârste între 15-21 de ani, constiuţie normală, fără a fi corpolenţi, care prin statura lor nu sugerau o forţă fizică de neînvins şi care nici nu au agresat-o fizic, nedovedind astfel că ar fi fost în stare să o bată astfel cum susţineau. Partea vătămată nu a făcut nici un gest de apărare, ci dimpotrivă, a fost cooperantă, adaptându-se din proprie iniţiativă poziţiilor în care inculpaţii au dorit să întreţină raporturi sexuale”, se mai arată în motivaţia judecătorilor.

Cristian Horgos2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor