Acoperişul speranţelor, destrămat

Acoperişul speranţelor, destrămat
REŞIŢA – În perioada aprilie-mai 2006, aproape 2.000 de hectare de teren agricol, 14 case au fost afectate, în urma inundaţiilor. Valoarea pagubelor s-a ridicat la aproximativ 13 milioane de lei. Drama oamenilor care au fost şi încă mai sunt victime ale inundaţiilor, nu s-a sfârşit odată cu intrarea noastră în UE.

Unii dintre ei nu au nici în momentul de faţă un acoperiş deasupra capului. Cele mai afectate localităţi au fost comunele Doclin şi Berzovia.Pe parcursul anului trecut s-au împărţit ajutoare venite chiar şi din străinătate, s-au făcut multe promisiuni, dar în momentul de faţă, doar trei case din şapte au fost finalizate.

„Până acum, din cele două case care trebuiau construite, doar una este finalizată, cea a familiei Udoviţă. La cea de a doua casă trebuie pus acoperişul şi finisajele interioare. Să sperăm că lucrările vor începe cât mai repede“, ne-a declarat Dănuţ Oană, primarul comunei Doclin.

La Gherteniş, sat aparţinător de Berzovia, situaţia este asemănătoare. Din cele cinci case care trebuiau reconstruite, doar două sunt terminate. Dacă pentru cei şapte membrii ai familiei Sava şi pentru familia Vuin, problemele par să se fi terminat, familia Szekely a optat să locuiască în una din camerele care a mai rămas în picioare.

Pe parcursul anului trecut echipa redacţională a ziarului nostru s-a interesat de situaţia sinistraţilor. Tocmai de aceea şi în acest an vom încerca să aflăm de ce oamenii nu s-au mutat în casele mult promise.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !