Acord de colaborare între Oradea şi Alicante

De Crina Dobocan
Rectorii celor două universități
Rectorii celor două universități
Universitatea din Oradea a primit, zilele trecute, o delegație din partea Universității din Alicante (UA), Spania.

Delegația a fost formată din rectorul UA, Manuel Palomar, prorectorul Carles Cortes, directorul de Secretariat, Eva Valerio, și Cătălina Iliescu, intrerpret și traducător. Delegația a fost întâmpinată de către reprezentanții Universității din Oradea, rectorul UO, prof. univ. dr. Constantin Bungău, prorectorul responsabil cu managementul cercetării științifice şi al relaţiilor internaţionale, prof. univ. dr. Eugen-Victor Macocian, șef Departament Relații Internaționale, Carmen Buran, director Departament – Facultatea de Științe, prof. univ. dr. Constantin Popescu și lect. univ. dr. Sorin Buhaș, Facultatea de Geografie, Sport și Turism.

„Întâlnirea de astăzi reprezintă consolidarea unei colaborări interinstituționale, inițiate încă din anul 2002”, a spus rectorul Bungău.

În cadrul întâlnirii s-a semnat un acord-cadru ale cărui direcții de bază se axează pe derularea de proiecte în domenii de interes comun, precum științe, inginerie, arte, sport etc.

Rectorii ambelor universități au subliniat faptul că cele două instituții dezvoltă programe de studii similare, Universitatea din Oradea având în plus față de cea din Alicante domeniul Medicină.

De asemenea, contractul pune bazele unor colaborări și schimburi de experiență la toate nivelurile, mai ales cel doctoral, rectorul UA manifestându-și atât aprecierea față de cadrele didactice și studenții UO, cât și dorința de a atrage cât mai mulți doctoranzi ai Universității din Oradea la Universitatea din Alicante.

Dezbaterea a fost una cordială și a continuat cu vizita Campusului UO. La final, rectorul Universităţii din Oradea i-a invitat pe oaspeţii din Alicante la Biblioteca UO, unde s-a semnat în Cartea de Onoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !