Acord pentru protecţia copiilor

Acord pentru protecţia copiilor
Sala mare a Prefecturii Bihor a fost locul în care marţi s-a încheiat un acord de colaborare între o parte din Direcţiile Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din România (DGASPC) şi Asociaţia Maghiarilor pentru Protecţia Copilului şi Tinerilor din Ungaria.

Pentru conducerea DGASP Bihor, semnarea acordului este de fapt o prelungire a protocolului semnat în ianuarie 2004. Obiectivul principal al noului acord este colaborarea pe viitor în ceea ce priveşte accesarea unor programe comune.

 

Organizatori, arădenii

Deşi gazdele au fost orădenii, organizatorii sunt reprezentanţii DGASP Arad. „Colaborarea este una foarte eficientă şi importantă. Noi suntem parteneri cu partea maghiară din 2004, dar am dorit să lărgim aria de cuprindere în cât mai multe judeţe ale ţării”, a menţionat Zita Koncek,  directorul DGASP Bihor.

În cadrul protocolului vechi dintre partea ungară şi partea orădeană, au avut loc schimb de tabere cu copii, proiecte şi cursuri de pregătire profesională.

 

Şi-au dăruit diplomele

Din România au paricipat cel puţin 13 judeţe, care au şi semnat protocolul. De asemenea, acordul a fost semnat şi de reprezentanţi ai câtorva judeţe din Ungaria şi unul din Slovacia. Semnarea acordului nu a fost obligatorie.

„Ne bucurăm de această colaborare şi de faptul că România este o ţară în curs de aderare la Uniunea Europeană”, a spus Istvan Orban, preşedintele Asociaţiei Maghiare pentru Protecţia Copilului şi Tinerilor din Ungaria.

Acesta, pentru a demostra activitatea performantă a asociaţiei pe care o conduce, i-a dăruit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor Ştefan Seremi, trei xerocopii ale diplomelor primite din partea oficialităţilor ungare. „Semnăm protocolul cu gândul de a face un bine mai mare pentru copii cu probleme.

Sper că ne vom strânge cât mai mulţi în jurul acestora, pentru a rezolva o problemă de viaţă”, a afirmat Ştefan Seremi, care a mai adăugat că noul protocol mai are de rezolvat două probleme din acordul vechi, respectiv colaborarea în domeniul delicvenţei şi formarea unei reţele de asistenţi sociali.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !