Acordul de mediere are putere de titlu executoriu

1Comentariu
Anda Tocai – mediator
Anda Tocai – mediator
În data de 18 septembrie 2018, Curtea Constituțională a României a constatat că sunt constituționale prevederile legale privind caracterul executoriu al acordului de mediere.

Acordul părților nu trebuie să cuprindă prevederi contrare legii și ordinii publice . În condițiile în care legea impune îndeplinirea unor condiții de fond și formă , legalitatea acordului de mediere poate fi verificată și atestată fie de avocații părților sau de către un notar public , în situația în care acestea au fost asistate pe parcursul procedurii de mediere , fie de un alt avocat sau notar public ales de mediator cu acordul părților.

Înțelegerea părților are caracter obligatoriu pentru ele.
Actul întocmit de notarul public conform alin. 1 al art. 59 din Legea 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator și art/ 58 alin. 4 și 4/1 , prin care se autentifică înțelegerea din acordul de mediere , are putere de titlu executoriu.

Curtea Constituțională a stabilit că medierea poate fi o procedură recomandată de către judecător în faza de regularizare a cererii de chemare în judecată , dar dacă părțile nu încearcă medierea în această etapă , nici reclamantul și nici pârâtul nu trebuie să sufere vreo sancțiune.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor