Acreditarea serviciilor sociale

ORADEA – Furnizorii de servicii sociale care doresc să dezvolte proiecte de investiţii de tipul centre de îngrijire copii, bătrâni şi persoane cu nevoi speciale trebuie să fie acreditaţi în condiţiile legii.

Acreditarea se face de către Comisia de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, al cărei preşedinte este directorul executiv al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor. Această comisie analizează dosarele depuse de către furnizori şi rapoartele de evaluare întocmite de către secretariatul tehnic. Perioada pentru care furnizorii de servicii sociale sunt acreditaţi este de trei ani. În situaţia în care perioada pentru care furnizorul de servicii sociale s-a înfiinţat este mai mică de trei ani, acreditarea se acordă corespunzător, ne-a precizat Simona Vesa, directorul executiv al DMPS Bihor. „Până în prezent, Comisia de acreditare a furnizorilor de servicii sociale Bihor a acreditat 115 servicii sociale, reprezentând 60 de furnizori”, a subliniat directorul executiv al DMPS Bihor.

Sprijin

Serviciile sociale reprezintă o formă de suport activ pentru familiile şi comunităţile aflate în dificultate, fiind un ansamblu de măsuri şi acţiuni realizate pentru a răspunde nevoilor sociale individuale, familiale sau de grup. „Pentru creşterea şi dezvoltarea serviciilor de bază pentru populaţia rurală sunt eligibile investiţii noi în infrastructura socială şi dotarea aferentă pentru centre de îngrijire copii, bătrâni şi persoane cu nevoi speciale”, a declarat Vesa.

Se acordă fonduri nerambursabile pentru renovarea şi dezvoltarea satelor. Acestea sunt considerate investiţii eligibile acceptate pentru finanţare în cadrul Măsurii 322.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !