Acte, la sânge, pentru subvenţii

Porcine
Porcine
Primirea subvenţiilor de către producătorii agricoli care livrează porci vii este realizată după depunerea unor documente.

Între acestea se numără cererea-tip care se completează de producătorul agricol în termen de 30 de zile de la data efectuării plăţii pentru porcii abatorizaţi, viza DSV din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor cuprinse în Programul-cadru privind respectarea normelor de biosecuritate în exploataţiile de porcine. Persoanele fizice sunt obligate să depună suplimentar copii ale următoarelor documente: biletul de proprietate a animalelor, certificatul sanitar-veterinar, borderoul de achiziţie întocmit de abator, actele care atestă efecuarea plăţii, factura fiscală de abatorizare, autorizaţia sanitar-veterinară şi licenţa de fabricaţie a abatorului. În plus, se adaugă centralizatorul rapoartelor de clasificare a carcaselor de porcine pe clasele de calitate „E” şi „U”.


„Pentru persoanele juridice, actele care trebuie depuse vor fi însoţite de factura fiscală de cumpărare a animalelor din care să rezulte provenienţa intern-extern, numărul de porci cumpăraţi şi greutatea totală şi medie de achiziţionare a acestora şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că porcii pentru care solicită subvenţie provin din producţia internă”, declară Ioan Farca, director APIA Hunedoara.

Valorile subvenţiei
Subenţiile acordate de APIA Hunedoara se ridică la 120 lei/cap pentru clasa de calitate „E”, 100 lei/cap pentru clasa de calitate ”U”, 140 lei/cap clasa „E” şi „U” pentru porcii livraţi la abatoare autorizate şi certificate ecologic de un organism de inspecţie şi certificate de MAPDR şi 50 lei/cap în condiţiile cumpărării de către producătorii agricoli, persoane fizice, din producţia internă, minim a 2 purcei înţărcaţi, castraţi. Actele se depun la centrul local APIA de care aparţine producătorul agricol.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !