Acte pentru indemnizatii si alocatii

În vederea obtinerii indemnizatiei pentru copiii nou-nascuti, solicitantii trebuie sa depuna la Administratia Sociala Comunitara Oradea (strada Primariei nr. 42) o cerere-tip, o declaratie pe proprie raspundere, o copie dupa actele de identitate ale parintilor si o copie dupa certificatul de nastere.

Actele necesare pentru obtinerea alocatiei de stat pentru copii sunt urmatoarele: cerere-tip, certificat de nastere (original si copie), copie CI ambii parinti, dosar plic, extras de cont (optional).

Pentru alocatia complementara si alocatia monoparentala sunt necesare urmatoarele acte: cerere-tip, copie livret de familie, copie CI toti membrii familiei, copie certificat de casatorie (alocatia complementara), copie sentinta de divort sau copie certificat de deces (alocatia monoparentala), adeverinta de venit net pentru persoanele încadrate în munca (inclusiv bonurile de masa) sau, dupa caz, cupon de pensie, cupon somaj, cupon ISTH, cupon alocatie de stat, alocatie de plasament, certificat de încadrare într-un grad de handicap, adeverinta scolara din care sa rezulte daca copilul beneficiaza de bursa, adeverinta ajutor social pentru beneficiarii Legii nr. 416/2001, declaratie pe propria raspundere cu privire la componenta familiei, veniturile realizate, bunuri mobile sau imobile aducatoare de venit, hotarâre de plasament.

Obligati sa anunte

Directorul executiv Ionel Vila atrage atentia beneficiarilor de alocatie familiala complementara sau de alocatie de sustinere pentru familia monoparentala asupra obligativitatii de a anunta orice modificare intervenita în componenta familiei si/sau a veniturilor realizate, în termen de cinci zile. Limita de venit pentru aceste tipuri de alocatii este de 168 RON.

Zoltan Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !