Actioneaza în Justitie ministerul lui Berceanu

6Comentarii
Actioneaza în Justitie ministerul lui Berceanu
Consiliul Judeţean a hotărât acţionarea în Justiţie a Ministerului Transporturilor. PDL s-a împotrivit.

Marţi, plenul Consiliului Judetean a hotărât acţionarea în instanta a Ministerului Transporturilor (MT), din cauza faptului că ministrul Berceanu a nesocotit o Hotărâre a CJ Bihor, emiţând un Ordin prin care numea alte persoane în Consiliul de Administraţie a Spitalului CFR Oradea decât cele nominalizate de către Consiliu să reprezinte Bihorul. CJ Bihor nominalizase anterior un udemerist – Bothazy Nandor – şi un supleant liberal – Laurenţiu Păşcuţi. Ordinul ministrului l-a desemnat însă pe pedelistul Dorin Corcheş şi ca supleant un alt pedelist, pe Dorel Dume.

Doar grupul PDL din Consiliu a votat împotriva acţionării în judecată a ministerului. Liderul grupului, Ionel Avrigeanu şi-a motivat poziţia prin faptul că în luna iulie, înainte ca CJ să ia o hotărâre cu privire la persoanele desemnate, preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, s-a grăbit şi a trimis la minister o dispoziţie cu cele două persoane care ulterior au şi fost confirmate de către plenul Consiliului. „Cum nu o exista o Hotărâre de Consiliu la acea dată, ministrul a numit două persoane din oficiu”, a arătat Avrigeanu.

Replici

Secretarul judeţului, Carmen Soltănel, a ţinut să-i replice pedelistului, arătând că ministerul a cerut CJ Bihor pe 2 iulie, la ora 10 dimineaţa, să facă numirile până la ora 18! Soltănel: „Dacă dumneavoastră (Avrigeanu – n.r.) credeţi că în acest răstimp s-ar fi putut emite o Hotărâre de Consiliu…”. Avrigeanu a avut răspuns şi aici. „Cum dispoziţia preşedintelui a fost trimisă la minister pe 9 iulie, înseamnă că nu a fost mare grabă. Nu văd de ce nu s-ar fi aşteptat până pe data de 16, când s-ar fi putut anexa şi Hotărârea de Consiliu”, a spus pedelistul, care a cerut Executivului să încerce să rezolve problema prin discuţii cu ministerul.

Soltănel a susţinut că a fost contactat ministerul pe această problemă însă nu s-a rezolvat nimic.
Ultimul argument al lui Avrigeanu, că nu ar fi bine ca CJ să cheme MT în instanţă când tot de la MT se aşteaptă bani pentru Aeroport, a fost luat în derâdere de către vicele Kiss: „Să înţeleg că dacă nu acţionăm în judecată primim 5 milioane de euro de la minister?!”, a întrebat, şugubăţ, Kiss.

Calin Corpas

Berceanu a nesocotit decizia CJ

Berceanu a nesocotit decizia CJ6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor