Acțiuni desfășurate de ITM Bihor

De Simona Drimbău
Angajatorii, informați de ITM Bihor
Angajatorii, informați de ITM Bihor
Pentru anul în curs, ITM Bihor își propune să desfăşoare mai multe acţiuni, conform Programului-cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Astfel, în luna octombrie, inspectorii ITM Bihor vor organiza şi desfăşura Săptămâna Europeană de Securitate şi Sănătate în Muncă – Prevenirea riscurilor generate de substanțe periculoase, sub egida Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă.

Campania națională „Program educațional privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – Proiect AVE, campania națională privind obligațiile angajatorilor de a implementa, pe baza principiilor generale de prevenire, a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea la înălțime și campania națională privind verificarea respectării prevederilor referitoare la autorizarea funcționării din punct de vedere al securității și sănătății în muncă sunt, de asemenea, programate a se desfășura anul acesta.

Verificări

Campanii naționale în domeniul supravegherii pieței vor fi, de asemenea, organizate. În această categorie intră campania naţională de supraveghere a pieţei produselor industriale din domeniul de competenţă al Inspecţiei Muncii, conform Programului sectorial pentru anul 2019, coordonat de către Comisia Europeană.

Sunt programate și numeroase acțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă. Acțiuni proprii ITM Bihor: inspecții privind verificarea echipamentelor de muncă acționate electric la instalare, iniţiale, după instalare şi înainte de prima punere în funcţiune, după fiecare montare într-un loc de muncă nou sau pe un nou amplasament, dar şi periodice/speciale.

Amintim, de asemenea, campania privind implementarea în sistemul de învățământ a proiectului „Valențe culturale în domeniul securității și sănătății în muncă” și acțiunea de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale de către angajatorii care dețin medii cu potențial exploziv.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !