Acțiuni preventive ale polițiștilor bihoreni în sezonul estival

De Alexandru Guiaș
Acțiuni preventive ale polițiștilor bihoreni în sezonul estival
Poliţiştii bihoreni au desfăşurat activităţi destinate prevenirii victimizării copiilor în perioada vacanţei de vară, care, prin specificul său, poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de poliţiştii de proximitate din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix şi poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor şi de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, au desfăşurat în perioada iulie – septembrie o serie de activităţi menite să prevină atât victimizarea copiilor aflaţi în vacanţă, cât şi infracţionalitatea specifică sezonului estival, respectiv furturile de şi din autoturisme, din locuinţe, furturile din buzunare, din genţi şi din locurile de petrecere a timpului liber.

Siguranţa copiilor în vacanţă

Astfel, în perioada estivală, poliţiştii bihoreni au desfăşurat activităţi destinate prevenirii victimizării copiilor în perioada vacanţei de vară, care, prin specificul său (deplasarea copiilor în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mai mari fără supraveghere, circulaţia mai intensă pe drumurile publice), poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni.

4politie activ preventie1

Poliţiştii şi partenerii de program au acţionat în cadrul taberelor organizate în județ de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, respectiv în taberele din Municipiul Oradea, Şuncuiuş, Remeţi și Bratca. De asemenea, poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni au acţionat preventiv nu numai în tabere, ci şi în alte locuri de petrecere a timpului liber, în parcuri, în ştrandurile din staţiunile bihorene Băile Felix şi 1 Mai sau în taberele de zi realizate de diverse organizaţii neguvernamentale (Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Școala de vară organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei).

Activităţile preventive ale poliţiştilor bihoreni au inclus informarea interactivă a tinerilor, proiecţii de filme educativ-preventive, distribuirea de fluturaşi, pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive, jocuri şi concursuri pe diverse teme, toate în scopul formării unui comportament preventiv, subliniind importanţa propriilor atitudini în vederea reducerii riscului de victimizare.

Alături de cetăţeni

În cadrul întâlnirilor desfăşurate cu cetăţenii în locaţiile cu un aflux mare de public, în Municipiul Oradea şi în staţiunile bihorene Băile Felix şi 1 Mai, poliţiştii bihoreni au transmis recomandări preventive şi au distribuit materiale preventive pentru informarea şi conştientizarea opiniei publice asupra factorilor favorizanţi victimizării şi a măsurilor preventive ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din locuinţe, din autoturisme, din genţi şi din buzunare, alte furturi specifice sezonului estival, precum cele din ştanduri, furturile de biciclete, furturile din camere de hotel şi a infracţiunilor de tâlhărie. Materialele preventive distribuite au fost realizate în cadrul campaniilor „Atenţie la hoţii din buzunare”, „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”, „Siguranţă în vacanţă” şi în cadrul campaniei „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !