Activi in Saptamana Nationala a Voluntariatului

Activi in Saptamana Nationala a Voluntariatului
Şcoala Gimnazială nr. 1 Săcădat împreună cu Asociaţia Down Oradea România au desfăşurat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului din acest an, o acţiune menită să dezvolte dorinţa de a fi voluntar în rândul fiecărui cetăţean responsabil.

În acest sens, un grup de 23 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 Săcădat, coordonaţi de profesorii Nicoleta Mocan, Mihaela Biriş şi Maria Sime s-au deplasat la Centrul de zi Iedera din Oradea pentru a petrece câteva ore împreună cu tinerii de aici. Deplasarea s-a realizat cu sprijinul directoarei Gabriela Ţîrţiu. Elevii din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a le-au prezentat tinerilor un program folcloric intitulat „Tradiţii şi obiceiuri din satul meu”. Strigăturile, ghicitorile, proverbele, cântecele şi dansurile populare prezentate de cei din comuna Săcădat au fost foarte apreciate de către tinerii cu sindromul Down, care sunt mari amatori de folclor românesc.

După prezentarea spectacolului, cu amabilitatea doamnei Lucia Ciobanu, preşedintele ADOR, elevii au avut ocazia să viziteze atelierele de lucru în care tinerii beneficiari îşi desfăşoară activităţile zilnice. Ei au aflat astfel că tinerii beneficiari ai centrului confecţionează aici lumânări de diferite forme şi culori şi brăţări din mărgele colorate. Şcolarii au rămas impresionaţi de îndemânarea şi de talentul cu care lucrează tinerii cu sindrom Down. Apoi, toţi cei prezenţi au pictat împreună câteva figurine aduse în dar de elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Săcădat şi au savurat mica gustare pregătită cu mult drag de părinţii acestora.

Momentele de socializare au fost apreciate atât de către tinerii centrului, cât şi de elevi, fiind un bun prilej de a conştientiza faptul că a fi voluntar, a face bine celor din jur e un gest nobil, care nu cere un efort deosebit . Sperăm ca şi pe viitor, elevii să participe cu acelaşi interes şi la alte acţiuni de voluntariat.

„Un zâmbet, o bucurie”

Tot în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, la Şcoala Gimnazială nr.2 Săbolciu s-a desfăşurat acţiunea „Un zâmbet, o bucurie” susţinută de elevii claselor primare coordonaţi de profesorii Georgeta Benea, Simona Sotoc şi Adrian Negrău. Activitatea a constat în realizarea de către elevi a unor gustări precum sandwich-uri sau salată de fructe, care au fost oferite copiilor din şcoală cu o situaţie materială precară.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !