Activitatea la CAS Bihor nu s-a intrerupt

7Comentarii
Activitatea la CAS Bihor nu s-a intrerupt
Activitatea de la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor nu a fost suspendată joi, în pofida dispoziţiilor din Capitală.

Joi dimineaţă, în jurul orei 10:00, circa 20 de persoane se aflau la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, rezolvându-şi problemele. Ghişeele erau deschise iar activitatea a decurs normal, chiar dacă joi după-amiază, o dispoziţie dată de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Bihor recomanda ca activitatea să fie suspendată până luni.

„Casa Naţională de Asigurări de Sănătate informează că în zilele de joi, 13 ianuarie, şi vineri, 14 ianuarie 2011, se suspendă activităţile de plată în numerar a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi de eliberare a adeverinţei de asigurat, din motive tehnice, derivate dintr-o sursă externă competenţelor noastre, respectiv platforma care gestionează bazele de date. În această perioadă persoanele fizice nesalariate şi care au obligaţia de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate la casele de asigurări de sănătate, pot face această plată prin virament sau prin mandat poştal, în conturile deschise pe seama caselor de asigurări de sănătate la Trezoreria Statului”, s-a transmis printr-un comunicat de presă difuzat joi după-amiază.

Noroc

Purtătorul de cuvânt al Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, Oana Ungur, a informat că unitatea funcţionează normal pe linia eliberărilor de adeverinţe, toate persoanele fizice sau juridice care aveau nevoie de diverse acte având posibilitatea să le obţină la unul dintre ghişee, fără nicio problemă.

Nici furnizorii medicali din Bihor nu au în număr mare bătaie de cap la CAS fiindcă raportările către CAS au fost deja făcute, astfel că doar furnizorii care au avut greşeli în redactarea raportărilor şi au fost rugaţi să le corecteze trebuie să aştepte acum până la deblocarea softului nou adus din SUA care e în curs de implementare în toată ţara, dar care s-a blocat joi.

Norocul CAS Bihor este că acest soft nu a fost implementat în totalitate sau merge în paralel cu softul local şi prin urmare angajaţii pot elibera adererinţe sau alte acte, la solicitările oamenilor. În schimb, în alte judeţe din ţară, unde angajaţii CAS de acolo lucrează doar pe softul nou, activitatea s-a blocat complet şi nu există variante de lucru pe alte softuri, ca în Bihor.

O.Ş.

Blocaj în toată ţara, linişte
la CAS Arad

Taguri: , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor