Activităţi agricole normate

Activităţi agricole normate
Finanţele bihorene au aprobat normele de venit pentru activităţile agricole pe 2006. 600 de lei pe ar şi pe an trebuie să obţină persoanele fizice din cultivarea şi valorificarea florilor din sere şi solarii.

Pentru cultivarea şi valorificarea legumelor şi zarzavaturilor în sere norma este 380 de lei/ar/an, iar pentru cultivarea acestora în solarii – 220 de lei/an/ar. Cultivarea şi valorificarea arbuştilor este normată la 1.250 de lei/ar/an, potrivit Normelor de venit stabilite de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bihor şi aprobate săptămâna trecută de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor. Normele de venit stabilite pot fi văzute în tabelul alăturat. Impozit


„Persoanele fizice care obţin venituri din astfel de activităţi agricole datorează un impozit de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final”, a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor. Venitul net se poate determina pe baza normelor de venit sau pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, în funcţie de opţiunea contribuabilului.

„Persoanele fizice care au obţinut şi obţin venituri din activităţile agricole specificate şi sunt impuse la norma de venit vor depune până la data de 30 iunie o declaraţie de venit la organul fiscal competent, pentru anul în curs”, informează şefa Finanţelor bihorene. Impozitul stabilit se plăteşte de contribuabili la organul fiscal de domiciliu în proporţie de 50% până la 1 septembrie inclusiv.

Restul de 50% are ca termen-limită de plată data de 15 noiembrie. Informaţii suplimentare se pot obţine la administraţiile fiscale teritoriale sau la Serviciul de Metodologie şi Asistenţă Contribuabili din cadrul DGFP Bihor, camera 303, tel. 433.056.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !