Activităţi desfăşurate de Inspecţia de Prevenire a ISU „Crişana” al judeţului Bihor

De Alexandra Lăzureanu
Activităţi desfăşurate de Inspecţia de Prevenire a ISU „Crişana” al judeţului Bihor
În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe parcursul lunii decembrie a.c., Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor desfăşoară activităţi de control la unităţile cu aglomerări de persoane (complexe comerciale), urmând ca în a doua parte a lunii, seria acestor acţiuni să continue la lăcaşurile de cult din întreg judeţul, precum şi la spaţiile în care se organizează revelionul şi la alte localuri de alimentaţie publică.

Totodată, în intervalele 22-23.12.2014, respectiv 29-30.12.2014, în vederea familiarizării cetăţenilor cu măsurile de apărare împotriva incendiilor specifice sărbătorilor de iarnă, personalul Inspecţiei de prevenire va organiza activităţi de informare preventivă a populaţiei în centrele comerciale supraaglomerate din municipiul Oradea.

În cursul lunii noiembrie, Inspecţia de prevenire a organizat şi desfăşurat 154 acţiuni de control la operatori economici, instituţii şi 13 localităţi: Abrămuţ, Boianu Mare, Viişoara, Sârbi, Sâniob, Sălard, Buduslău, Tarcea, Sălacea, Vaşcău, Pomezeu, Căpâlna şi Nucet.

Sute de nereguli

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate 1117 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 440 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 705 sancţiuni, cuprinzând 602 avertismente şi 103 amenzi, în cuantum de 123 000 lei. Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, coşuri de evacuare a fumului necurăţate periodic şi neizolate faţă de materialele combustibile din structura podului, elemente de lemn din structura acoperişurilor neignifugate, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru unele clădiri, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor etc..

Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 148 exerciţii în caz de incendiu şi 13 exerciţii de alarmare publică, respectiv 176 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

„De asemenea, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” desfăşoară la nivelul judeţului, acţiuni de informare preventivă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor în cadrul campaniei „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!”, scopul acestora vizând reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor, etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate” explică căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !