Activităţi neagricole finanţate cu bani europeni

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
1Comentariu
Activităţi neagricole finanţate cu bani europeni
Fermierii au posibilitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile prin intermediul submăsurii 6.2 – „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale”, din cadrul PNDR 2020.

Cu o finanţare de până la 70.000 de euro pe proiect, fermierii precum şi antreprenorii pot demara afaceri în domeniul textilelor, serviciilor medicale sau agroturismului.

Submăsura 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” are ca scop în special, crearea de noi activităţi neagricole pentru fermierii de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor şi în general, pentru micii intreprinzători din mediul rural, acordându-se prioritate sectoarelor cu potenţial ridicat de dezvoltare identificate în Acordul de Parteneriat, în concordanta cu Strategia Naţionala de Competitivitate.

Potrivit Ghidului solicitantului, domeniile de diversificare acoperite în cadrul submăsurii sunt: activităţi de producţie (ex: fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie şi carton, fabricarea produselor chimice, farmaceutice; activităţi de prelucrare a produselor lemnoase; industrie metalurgică, fabricare construcţii metalice, maşini, utilaje şi echipamente; fabricare produse electrice, electronice, producţie de combustibil din biomasă – ex.: fabricare de paleţi) în vederea comercializării, producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile pentru desfăşurarea propriei activităţi, ca parte integrantă a proiectului etc.

Activităţile meşteşugăreşti – activităţi de artizanat şi alte activităţi tradiţionale non-agricole- activităţi turistice – servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement şi alimentaţie publică- servicii (ex: medicale, sanitar-veterinare; reparaţii maşini, unelte, obiecte casnice; consultanţă, contabilitate etc.) sunt de asemenea eligibile.

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin această submăsură sunt fermieri sau membrii unei gospodării agricole care îşi diversifică activitatea prin înfiinţarea unei activităţi neagricole pentru prima dată în spaţiul rural (autorizaţi cu statut minim de PFA), micro-intreprinderi şi intreprinderi mici existente din spaţiul rural, care îşi propun activităţi neagricole pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării pentru sprijin şi micro-întreprinderi şi întreprinderi mici noi, înfiinţate în anul depunerii aplicaţiei de finanţare sau cu o vechime de maximum 3 ani fiscali consecutivi, care nu au desfăşurat activităţi până în momentul depunerii acesteia (start-ups).

Finanţarea poate ajunge la 70.000 euro/ proiect în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism şi la 50.000 euro/ proiect în cazul altor activităţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor