Actorii au jucat rolul pompierilor

Au simulat un incendiu
Au simulat un incendiu - © Foto: Teatrul Arcadia
Actorii Trupei Arcadia – pregătiți să-și protejeze spectatorii în caz de incendiu.

În data de 14 februarie 2018, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria, a organizat un exercițiu de prevenție și stingere a incendiilor cu totul inedit.

teatru

În sala de spectacole a Teatrului Arcadia au fost prezenți atât angajații Teatrului, actori, tehnicieni, personal birouri, ateliere, portari, pompieri cât și o clasă pregătitoare de elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, îndrumați de doamna profesor pentru învățământul primar Ioana Junea. Înainte de exercițiul propriu zis, celor mici le-au fost prezentate câteva secrete din lumea Teatrului de păpuși, au avut ocazia să mânuiască păpuși puse la dispoziția lor de către actorii Trupei Arcadia și au aflat câteva detalii despre spectacolul Stan Bolovan, Spaima Zmeilor, care se va juca sâmbăta aceasta de la orele 11:00 și 13:00, la Sala Arcadia.

 

Ajutați de către consultantul în domeniul situațiilor de urgență, colonel (rz.) Pop Viorel, participanții la exercițiul de evacuare în caz de incendiu au aflat care sunt primele măsuri ce trebuie luate în cazul unui eveniment nefericit de acest gen și care sunt modalitățile și căile de evacuare din clădire. Astfel, copiii din clasa pregătitoare au fost instruiți să își păstreze calmul și să asculte indicațiile date pentru a fi evacuați pe str. Vasile Alecsandri, folosind intrarea principală.

Personalul prezent al teatrului a fost evacuat pe ieșirea de urgență în caz de incendii, care se află în curtea vecină instituției.
Pentru a spori veridicitatea momentului, s-au folosit și elemente ajutătoare din dotarea Teatrului (aparatul de fum, s-au stins luminile și au pornit cele de avarie, au pornit semnalizările luminoase și alarma în caz de incendiu).În a doua parte a exercițiului, personalul angajat al Teatrului a fost instruit în vederea folosirii extinctoarelor din dotare, simulându-se un mic incendiu care a fost stins cu ajutorul acestora.

teatru3

Evacuarea a decurs foarte bine, copiii fiind evacuați în mai puțin de două minute de la pornirea alarmei. Ei au fost fost încântați de acest exercițiu și pe această cale le mulțumim pentru participare și în special doamnei profesor Ioana Junea pentru colaborare.

În dorința de a preveni evenimente neplăcute de acest gen, dar și pentru a fi pregătiți în cazul în care apar, angajații Teatrului Regina Maria, respectiv personalul Trupei Arcadia, asigură publicul spectator că se iau toate măsurile posibile de prevenție și de intervenție în cazul situațiilor de urgență, pentru a le oferi condiții cât mai sigure de a savura spectacolele noastre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !