Actorii oradeni au iesit in strada

Actorii oradeni au iesit in strada
Artiştii şi-au prezentat costumele, într-o paradă organizată în centrul Oradiei.

Festivalul de Teatru scurt a debutat, sâmbătă, cu premiera „Girodina”, de Jean-Claude Carriere, în regia artistică a lui Petre Panait.

Evenimentul a continuat cu o paradă a costumelor actorilor Teatrului de Stat din Oradea.
Cele mai frumoase costume din spectacolele stagiunilor trecute, atent selecţionate, au fost prezentate orădenilor, sâmbătă seara, în cadrul paradei care a avut loc pe strada Republicii. Trecătorii s-au oprit să-i admire pe actori şi să-şi facă poze cu ei. Ofiţeri, clovni, prinţi, regi, prinţese, majordomi din diferite epoci istorice şi zone geografice au făcut deliciul copiilor, dar şi al adulţilor.

Pliante

Punctul de pornire a fost Teatrul de Stat Oradea. De aici, actorii, în frunte cu directorul artistic al Teatrului de Stat din Oradea, Daniel Vulcu, au mers până la capătul străzii Republicii, împărţind pliante informative, cu programul Festivalului de Teatru Scurt. Apoi, s-au întors pe Pietonală, au trecut prin Piaţa Unirii şi s-au deplasat până la restaurantul Da Luca, unde politicienii liberali (primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Gheorghe Carp, consilierii locali Dan Octavian şi Dorel Tifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc) serveau masa, împreună cu renumitul actor şi regizor Mircea Diaconu. Acesta din urmă, împreună cu actorul Alexandru Repan, au jucat, aseară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în piesa „Variaţiuni enigmatice”.

Alaiul s-a oprit sub Pasajul Vulturul Negru. Aici, artiştii orădeni au prezentat una din piesele lui Caragiale. Spectacolul a fost savurat de publicul prezent. Programul a continuat cu un alt spectacol, „Iubire de clovn”, în regia artistică a lui Daniel Vulcu, directorul FTS. Şi acesta a avut priză la publicul prezent sub Pasajul Vulturul Negru. Prima zi a FTS s-a încheiat cu un carnaval.

Statui vivante

Programul Festivalul de Teatru Scurt continuă luni, de la ora 10:00, la Teatrul Arcadia, cu spectacolul „Apolodor, pinguinul călător”, iar de la ora 13:30, pe strada Republicii se vor instala statuile vivante. Pe strada Republicii este programat, la ora 14:00, un concert Hakeshet Klezmer Band. Cei care doresc să-şi pună imaginaţia la lucru pot să se înscrie la atelierele organizate la ora 17.00, în Pasajul Vulturul Negru, de Cloud Factory.

C.D.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !