Actorii se pregătesc de grevă

Actorii se pregătesc de grevă
DEVA – Un conflict de muncă s-a declanşat la Teatrul Municipal Deva în urma negocierilor purtate de reprezentanţii salariaţilor cu conducerea instituţiei pe marginea Contractului Colectiv de Muncă.

O parte dintre solicitările avansate de salariaţi nu au fost acceptate. Drept urmare, în data de 5 mai 2008, reprezentantul acestora, Sindicatul Thalia, a depus o notificare, adresată conducerii Teatrului Municipal Deva, semnată de membrii săi. Răspunsul la revendicările specificate în notificare trebuie acordat în termen de 48 de ore şi, în funcţie de acesta, demersurile angajaţilor din teatrul devean vor fi urmate conform Legii conflictelor de muncă. În cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate angajaţii sunt hotărâţi să urmeze toate etapele de protest, prin trecerea la greva de avertisment şi, dacă este cazul, chiar la greva generală. Nemulţumirile angajaţilor din Teatrul Municipal Deva sunt nenumărate. Pe lângă cele legate de Contractul Colectiv de Muncă, angajaţii reclamă faptul că renovarea instituţiei stagnează şi că aceasta a început în urmă cu 20 de ani, lucru nemaiîntâlnit pe întreg mapamondul. „Situaţia este demnă de consemnat în Guiness Book fapt pentru care am demarat întocmirea unui dosar pe care să-l trimitem pentru înregistrarea acestui record” a precizat liderul Sindicatului Thalia, Torino Bocaniciu. Alături de această nemulţumire a actorilor deveni se regăsesc multe altele, majoritatea legate de ilegalităţi ale conducerii actuale a Teatrului Municipal Deva.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !