Acumulatorul auto și importanța lui!

Reactualizat la:
5Comentarii
Acumulatorul auto și importanța lui!
După cum bine știți, invenţia bateriei a fost pe undeva pe la 1800, când Alessandro Volta făcea niște experimente, ce generau curent electric din reacţii chimice diferite.

În 1860 George Leclanche a construit prima baterie din carbon-zinc, iar la 1881, Faure au început să creeze baterii, folosindu-se de o pasta din oxid de plumb.

Acumulatorul auto, cunoscut ca o baterie de stocare cu plumb-acid, e un dispozitiv electrochimic, care produce tensiune şi oferă curent. Este compus dintr-un amestec de apă şi acid sulfuric (atenţie + dacă acest acid sulfuric ajunge la piele, trebuie spălat imediat cu apă și să mergeţi le medic). Când lucraţi cu baterii scoateţi-vă bijuteriile şi puneţi pe voi echipament de protecţie. Să nu permiteţi electrolitului (acid sulfuric), să se amestece cu apă sărată, pentru că exista riscul producerii de gaz-chlorine (mortal).

Acumulatorul auto funcţionează ca şi sursă de energie pentru sistemul de pornire şi aprindere iniţială a motorului automobilului, sursă de energie suplimentară, când cerinţele electrice ale vehiculului depăşesc capacitatea de livrare a sistemului de încărcare şi stabilizator de tensiune în sistemul electric. În câteva cuvinte, de acumulator avem nevoie ca să mergem cu maşina undeva, indeferent că e la lucru, în vacanţe şi oriunde avem nevoie.

Ca orice alt lucru, trebuie să ştim să avem grijă de el şi să ştim că nu are o viaţă veşnică. Acumulatorul se mai deteriorează, se mai descarcă, fie din cauze naturale, fie din cauză că nu avem grijă de el. Durata de viaţă a unui acumulator depinde de caliatea și exploatarea lui.

Excesul de căldură cauzează evaporearea apei, iar temperatura scăzută reduce substanţial puterea bateriei. Avem mai multe tipuri de acumulatori, cu diferite capacităţi de energie, care se măsoara în Ah (amperi oră).

Acumulatorul trebuie dus la verificare cel puţin de doua ori pe an, ca să nu avem surprize şi să ne lase când ne e lumea mai dragă.

Pentru a alege acumulatorul potrivit maşinii dumneavoastră și a şti cum să aveţi grijă de el şi pentru a ști cât mai multe lucruri despre acest subiect foarte delicat, este nevoie să apelaţi la profesionişti, ca personalul de la Top Battery Oradea, care sunt unii dintre cei mai buni din oraş. Au o experienţă vastă în domeniu şi caută sa rezolve problemele dumneavoastră în cel mai scurt timp, cu profesionalism.

Au patru cuvinte, care îi definesc: calitate, competenţă, inovaţie şi diversitate.

Mai multe detalii la 0741-544-577 sau pe www.topbattery.ro şi

https://www.facebook.com/BateriiAutoOradea.topbattery.ro/

 

Advertorial!5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor