Acuză avantajarea elevilor rromi

8Comentarii
INEU - Din cei peste 320 de elevi ai Şcolii Generale din Ineu, peste jumătate sunt de etnie rromă. În aceste condiţii, formarea unor clase mixte a agitat spiritele.

Doar ieri am primit de la părinţi o serie de e-mail-uri prin care acuză dascălii că sunt foarte drastici în notarea elevilor români în comparaţie cu înţelegerea pe care ar manifesta-o faţă de elevii de etnie rromă.

Recent, inspectorul general Liliana Antonescu al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a confirmat că este la curent cu nemulţumirile de la Şcoala din Ineu, precizând însă că normele UE interzic menţinerea claselor speciale de rromi şi impunând clase mixte pentru a se evita discriminarea.

Iată în continuare, e-mail-urile primite în ultimele 24 de ore:

 

Cred ca deontologia profesionala nu v-ar permite nu sesizati ceea ce se intampla in scoala Ineu.Elevii rromi care au de la 50 de absente in sus (si am vazut cu ochii mei) sunt promovati cu medii de al 6-7-8-9-10 si fata mea are in teza 4 exact ca ci cel care a dat teza goala.Merge zilnic la scoala si are media 8 la informatica si tiganul care nu a pus mana pe un calculator are media 9 sau chiar cat are ea.Cum e posibil asa ceva?Acum ei se lauda ca Cordovan Ionel a constrans profesorii sa dea medii mari la tigani impreuna cu directorul.Nu va e rusine dlor profesori,ce exemplu sunteti pt acesti copii!veniti s avedeti cataloagele,nici eu nu ma crezut.Asta-i scoala dracului!

[mailto:costea_ndr@yahoo.com]

 

Nu au caiete, nu stiu scrie, in schimb au medii mai mari ca romanii. Si mai au sute de absente. Romanii fara absente au media 5 si ei au 8-9. Dar la purtare ma intreb cat le va da profesorii? 10? Normal ca merita. Nu vin, nu fac nimic, si la sfarsit sunt si premiati.Asta da scoala! Rusine cui o conduce ca ne face satul de rusine si isi bate joc de copii nostri.

nemtut dan [nemtut@yahoo.com]

 

De ce sa mai mearga la scoala ca ce ca e prezent copilul la scoala ce ca e absent, oricum are medie mai mica decat rromul care a venit lA sfarsit. Rromii din Ineu au medii mai mari ca romani care au caiete, scriu si fac teme. L-as intreba pe prof de mate/rom cum a dat media 5 sau 6 la rromii care nu stiu scrie si nu au caiet sau cum are media 8 la informatica cand el nu stie sa scrie numele materiei si vine pe 9 al scoala. Cum se face ca la prima ora nu e absent? Rusine scolii si directorului care o conduce!!!!!!!!!!!!!!

lucaciu liviu [lucaciulv@yahoo.com]

 

Elvii rromi nu vin la scoala cu zilele si culmea, acum, cand se incheie semestrul, au medii mai mari decat romanii care au venit zilnic la scoala. Ce rost mai are sa ne consume mancarea daca profesorii dau note pe absente. Se pare ca la Ineu cine nu vine la scoala are medie mai mare decat cel care care e prezent. Copila mea are media 5 la mate sau romana si colegii rromi au medii mai mari 6-7-8. Cum e posibil asa? Rusine pt cine conduce scoala? Ei au media 8 la informatica. Cum dle, cand ei nu au calculator?Inca odata rusine! Si nu cred ca deontologic dvs nu ne veti ajuta!Multumesc!

penes maria [penes_maria@yahoo.com]

 

Cum se poate ca elevii rromi care nu vin la scoala sa fie incheiati, culmea, cu medii mai mari ca si elevii romani care vin zilnic la scoala? Stie directorul ce fac profesorii? Nu le e rusine?

fracas radu [fracasradu@yahoo.com]

 

Cum se poate sa inchei un elev care are peste 50 de absente sa ii dai media 8 sau …A mea fata merge zilnic la scoala si are media 5,iar colegul  care l-am intrebat cum l-a ascultat profesorul de rromani ca are media 8 mi-a spus ca nu stie ca ei nu au facut o ora.Si cand au facut au facut orele la profesor acasa sambata.Acasa sau sambata de cand se fac ore sambata? Si cum e corect dl director?

bosu vasile [mailto:bosuvasile@yahoo.com]

 

Tin ca fiul meu sa mearga la scoala in continuare la Ineu. Si nu mai vrea. Acum am aflat de ce ezita: elevii romi au obtinut medii mai mari ca el la mate-inform-desen, educatie tehnologica. A mers zilnic la scoala,cu teme facute si are de abia media 6 la mate. Si elevul rrom care a venit acum al scoala din septembrie are 5.Oare vi se pare corect? Ca directorului si profesorilor care fac asta se apre le place sa isi bata joc de elevii care ii respecta. E mai bine sa fii rrom, ca primesti totul de gratis. Rusine scolii si directorului care o conduce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trif mihai [trfmh@yahoo.com]

Cristian Horgos8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor