Acuză o patrulă de poliţie de abuz

110Comentarii
Acuză o patrulă de poliţie de abuz
Doi tineri orădeni afirmă că au fost loviţi de o patrulă de poliţie, fiindu-le reţinute şi telefoanele.

Un orădean în vârstă de 28 de ani şi prietena sa au ţinut să ne reclame patrula mixtă aflată de servici în zorii zilei de duminică, pe Republicii pietonal.
„Ne întorceam spre casă, după ce petrecusem seara pe terasă, când patrula mixtă, poliţist şi jandarm, de pe Republicii ne-a oprit lângă intersecţia cu Mihai Eminescu. Fără să se prezinte ne-au cerut actele de identitate. Întrucât nu-l aveam asupra mea, le-am spus că locuiesc aproape, pe Republicii, şi că dacă e cazul putem merge împreună până acasă. Pe moment, am avut impresia că sunt mulţumiţi dacă le spun cum mă cheamă”, ne-a relatat orădeanul care nu doreşte să fie mediatizat ci doar să se asigure că „agenţii respectivi nu se vor mai comporta la fel şi cu alţi tineri”.

De la pronunţia numelui…

Din câte crede tânărul, agentul de poliţie s-ar fi enervat fiindcă nu a reuşit să-i noteze numele lung, şi cu o pronunţie specific maghiară.
„Într-adevăr, cred că l-am iritat pe poliţist când i-am spus, poate mai puţin inspirat, că nu e vina mea dacă nu reuşeşte să-mi scrie numele, şi că vreau să merg acasă să mă odihnesc. A început să se răstească la mine, că cine mă cred, şi altele. I-am solicitat şi eu să se prezinte, şi fiindcă nu a făcut-o, ne-am continuat drumul. Cum pe moment nu au încercat să ne oprească şi nici să ne urmeze, am crezut că şi-au dat seama în sfârşit că nu arătăm ca răufăcători cu atât mai mult cu cât eram bine-dispuşi, după o seară petrecută în oraş, cu prietenii”, a continuat tânărul.
Potrivit acestuia, surpriza a venit când au ajuns în zona Serviciului de Evidenţă a Populaţiei.
„Cred că anunţaseră prin staţie fiindcă ne-au întâmpinat alţi trei agenţi, veniţi cu un Logan. Atunci au venit şi ei din spate. Ne-au lovit iar când nu am mai suportat m-am lăsat pe jos rugându-i să nu mai dea în mine. Am încercat să-mi scot telefonul din buzunar şi mi l-au smuls din mână, luându-mi din buzunar şi telefonul prietenei mele. Ne-au băgat în maşini separate şi ne-au încătuşat. Pe mine m-au pus cu faţa pe banchetă şi au continuat să mă lovească până mi-a dat sângele. Nici măcar nu mi-am ridicat braţele să mă apăr, că m-am gândit că mai bine încasez două-trei lovituri decât să-i întărât. Însă nu s-au oprit nici când i-am implorat să nu mă mai lovească”, spune orădeanul.

Descătuşaţi

Situaţia s-a schimbat doar când au ajuns la sediul Poliţiei Municipiului, pe Calea Aradului.
„A apărut un poliţist care i-a întrebat de ce mă lovesc şi i-a dat afară din sală. Abia atunci am fost descătuşaţi şi ni s-au luat declaraţii despre cele întâmplate. Însă degeaba am insistat să se şi prezinte, pentru a putea depune şi reclamaţii”, mai afirmă orădeanul.
Acesta, cât şi prietena sa, spun însă că îi pot identifica pe agenţii în cauză, după ce îi vor reclama la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pe baza certificatelor medico-legale care indică cinci zile de îngrijiri medicale pentru tânăr şi trei zile pentru prietena sa. Tânăra spune că a fost jignită şi lovită repetat, drept pentru care a ripostat muşcându-l de mână pe jandarm.

C.H.

Şi Poliţia va sesiza Parchetul

Şi Poliţia va sesiza Parchetul110Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor