Acuzaţi de subminarea economiei

3Comentarii
Acuzaţi de subminarea economiei
HUNEDOARA – Aproximativ 20 de sindicaliştii din siderurgie au organizat ieri un miting de protest împotriva conducerii societăţii Arcelor Mittal, care a luat decizia de a închide două laminoare.

Astfel, de la 1 ianuarie 2008, aproximativ 280 de angajaţi vor fi disponibilizaţi. La mitingul de ieri, sindicaliştii au anunţat că au depus o plângere penală împotriva fostului preşedinte al AVAS, Ovidiu Muşetescu, a fostului director al Siderurgica Hunedoara, Doru Gaita, a lui Petru Ianc, şi împotriva lui Petru Vidoş, preşedinte al sindicatului Siderurgistul din Hunedoara. Aceştia sunt acuzaţi de subminarea economiei naţionale, comunicarea de informaţii false şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Siderurgiştii vor picheta ambasadele
Siderurgiştii din întreaga ţară sunt hotărâţi ca săptămâna viitoare să picheteze sediul AVAS, Ambasada Angliei şi a Indiei.


Administraţia combinatului siderurgic afirmă că decizia de închidere a laminoarelor de sârmă şi profile uşoare este generată de faptul că acestea produc pierderi.

 

În ceea ce priveşte cele aproximativ 280 de persoane care vor fi disponibilizate, acestea vor primi salarii compensatorii, între 14.000 şi 18.000 de lei, în funţie de vechimea în muncă. De asemenea, lunar, pe o perioadă de 6, 9 sau 12 luni (în funcţie de vechime), vor primi salariul de încadrare la momentul în care au fost concediaţi, şi din partea AJOFM o indemnizaţie de şomaj.

 

În prezent, la combinatul Arcelor Mittal Hunedoara mai lucrează aproximativ 1800 de angajaţi, conform datelor furnizate de sindicate.

Conducerea firmei Arcelor susţine că închiderea celor două laminoare este inevitabilă având în vedere faptul că rezultatele financiare sunt negative. „Durata de funcţionare a acestor laminoare este depăşită. În acest context costurile pentru obţinerea unui produs laminat sunt mult mai mari decât preţul de vânzare. Prin urmare cele două laminoare lucrează în pierdere. Concret, pentru obţinerea unei tone de laminat uşor consumăm 698 de dolari, iar preţul de vânzare nu depăşeşte 650 de dolari. Aşadar, la fiecare tonă produsă pierdem 48 de dolari”, se arată într-un comunicat remis siderurgiştilor.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor