Acuzaţii neprobate la „Octavian Goga”

13Comentarii
Acuzaţii neprobate la „Octavian Goga”
Ramona Bacter: „Niciuna din acuzele aduse directoarei Viorica Popa nu a fost probată”.

Fosta directoare a Şcolii cu clasele I-VIII „Octavian Goga” din Oradea, Viorica Popa, răspunde acuzaţiilor pe care i le-au adus unele cadre didactice ale şcolii în memoriul formulat conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. În petiţie, dascălii ŞcoliiOctavian Goga” îi reproşau directoarei că „nu se îngrijeşte de şcoală şi că numărul elevilor a scăzut de la 900 la 300 şi ceva”.

„În anul şcolar 1989/1990, numărul elevilor înscrişi la Şcoala «Octavian Goga» a atins apogeul (2.176), după care efectivele au început să scadă, în fiecare an. Când am preluat eu conducerea şcolii, în anul şcolar 2001/2002, au existat 915 elevi. În acest an şcolar sunt 390 de elevi înscrişi. Este o tendinţă naturală, cauzată de scăderea demografică, nu provocată de director. Niciun director nu a fost acuzat de scăderea efectivelor, nici în şcoala noastră, nici într-o altă şcoală”, a declarat profesoara Viorica Popa.


Realizări

Cât despre acuzaţia că nu s-a îngrijit de şcoală, directoarea a declarat: „În perioada în care m-am aflat la conducerea instituţiei de învăţământ s-au efectuat următoarele lucrări: am realizat şarpanta şcolii, a fost înlocuită instalaţia de încălzire, au fost reabilitate grupurile sanitare, au fost reamenajate laboratoarele, s-au înlocuit geamurile în toată şcoala, s-a asfaltat terenul de sport, s-a înlocuit instalaţia electrică şi s-au realizat amenajări interioare (au fost înlocuite uşile în şcoală, lambriurile, parchetul, scările şi coridoarele au fost placate cu gresie), se introduce internetul în toate sălile de clasă. Nu cred că, realizând toate acestea, se poate spune că nu m-am ocupat de şcoală. Toate aceste realizări pot fi verificate la Administraţia Imobiliară Oradea sau în «Monografia Şcolii cu clasele I-VIII Octavian Goga, la 20 de ani de existenţă» ori în volumul «Şcoli bihorene», partea I”, a mai punctat Viorica Popa.

De altfel, purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, Ramona Bacter, a declarat că „niciuna din acuzele aduse directoarei Viorica Popa nu a fost probată”.

„Am cerut conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor să-mi înceteze contractul de management, prin acordul părţilor. Singurul lucru pe care l-am dorit a fost să evit un conflict cu colegii. Aceasta este argumentaţia pentru care am renunţat la funcţie”, a conchis Viorica Popa.

În locul directoarei Viorica Popa a fost numit interimar profesorul de matematică Ioan Mihail Heciu. Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, care se va reuni in 1 martie, va hotărî cine va fi instalat director la Şcoala cu clasele I-VIII „Octavian Goga”.

Crina Dobocan13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor