Acuze şi cereri de demisie

1Comentariu
Acuze şi cereri de demisie
Săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, îi cerea demisia de onoare directorului de la Muzeului Ţării Crişurilor. Ţîrle reţinea în responsibilitatea lui Aurel Chiriac problemele de la acoperişul viitorului sediu al Muzeului – fosta clădire a Garnizoanei Oradea. „Eu nu vreau artişti ca să conducă Muzeul.

Vreau oameni care să managerieze. Domnul Chiriac are un contract de managment şi în virtutea acestui contract trebuia să verifice, să se îngrijească de faptul că lucrarea va fi realizată în condiţii bune. Acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care îi cer domnului director Chiriac să-şi dea demisia de onoare!”. Sunt cuvintele lui Tirle, spuse miercurea trecută în podul fostei Garnizoane, de pe aleea Matei Basarab, aflată în imediata proximitate a Parcului Bălcescu). Tirle îi cerea pentru a doua oară demisia lui Chiriac, în decurs de şase săptămâni. Pentru acelaşi motiv!

Pentru a-şi argumenta în plus atitudinea faţă de directorul Muzeului, Tirle îl acuza pe acesta de un schimb de terenuri cel puţin dubios. Şeful CJ îi punea în cârcă lui Chiriac faptul că acesta ar fi instrumentat, în dezavantajul Consiliului Judeţean, un schimb de teren. Adică ar fi dat circa un hectar din Pădurea Stelară de lan 1 Mai, aflată în patrimoniul CJ Bihor, pe o suprafaţă similară din păşunea comunei Hidişel. „Nu v-ar conveni şi dumneavoastră să primiţi teren în Băile 1 Mai la schimb cu unul de la marginea unei comune?”, îi întreba, ironic, Ţîrle, pe jurnalişti, pe şantierul viitorului sediu al Muzeului.

Călin Corpaş

Ţîrle vrea capul lui Aurel Chiriac1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor