Acvaristica, o pasiune accesibilă

Acvaristica, o pasiune accesibilă
ORADEA – Este recunoscut efectul liniştitor pe care un acvariu îl are asupra unei încăperi. Fie că este vorba despre birou sau despre cămin, forfota mută a peştişorilor contaminează încăperea cu optimism şi bună dispoziţie.

De exemplu, experţii Feng Shui folosesc acvariile pentru a spori energia armonioasă, sănătatea şi energiile pozitive din imobile.
„În ciuda prejudecăţilor, nu este nevoie de o pregătire specială ca să poţi îngriji peştii din acvariu. Un începător, cu un minim bagaj de cunoştiinţe despre acvaristică şi cu sprijin din partea unui specialist, poate să întreţină un acvariu. În plus, spre deosebire de alte animale de companie, peştii nu trebuie scoşi la plimbare, sunt mai puţin pretenţioşi”, declară, cu umor, Szabo Geza, patronul unei firme care se ocupă şi de acvaristică.

Consultanţă la domiciliu
Preţurile unui acvariu încep de la 100 de lei, bani cu care poţi cumpăra un acvariu utilat cu tot ce are nevoie, şi pot ajunge până la câteva mii de euro, dacă este utilat cu tehnologiile de ultimă generaţie şi este populat cu peşti din speciile cele mai rare.

„Totuşi, pentru debutanţii în acest hobby, aş menţiona că la început ar fi bine să populeze acvariul cu peşti din specii mai comune – gupi, neon, zebră, sumi – dar care sunt şi foarte decorativi”, afirmă Szabo.
În plus, firmele orădene oferă şi consultanţă în construcţia şi amplasarea acvariilor în spaţiile clienţilor.

„Cei care nu găsesc în ofertele noastre acvarii fixe, care să se încadreze în ambient, pot face comenzi speciale. Noi mergem la domiciliul clientului, facem recomandările, în funcţie de mai mulţi factori şi, când se decide, construim acvariul la comandă”, spune specialistul.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase