Acvila de munte se intoarce in Bihor

1Comentariu
Acvila de munte se intoarce in Bihor
O acvilă de munte va fi eliberată azi în localitate Bratca.

Pasărea de pradă a fost prinsă de către un localnic în apropiere de localitatea Câmpeni. Exemplarul era inelat încă din anul 2008 de către specialiştii Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii Grupul Milvus. Pasărea a fost transportată la Târgu-Mureş, unde a fost ţinută sub supraveghere. Conform specialiştilor starea acvilei de munte este satisfăcătoare, şi s-a hotărât ca aceasta să fie dusă la Bratca unde va fi eliberată”, a precizat biologul Kovács István.

Acvila de munte (Aquila chrysaetos) este una dintre cele mai maripăsări răpitoare din România. Lungă de un metru, de la cioc la coadă, anvergura aripii măsoară peste doi metri. Toate însuşirile legate de un răpitor adevărat, vioiciunea, puterea, agerimea şi mai întotdeauna izbânda, concentrăndu-se în această pasăre, se explică de ce atât în imaginaţia poporului, cât şi în stema României acvila deţine un loc important.

Sedentară şi foarte rară, acvila este o pasăre ocrotită prin lege şi considerată „Monument al Naturii”

S.Al.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor