Adapost de noapte, sandvisuri si ceai pentru oamenii strazii la Timisoara

De A. Strugariu
Pot fi cazaţi pe timp de noapte peste 30 de oameni ai străzii pe perioada iernii
Pot fi cazaţi pe timp de noapte peste 30 de oameni ai străzii pe perioada iernii
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au amenajat un adăpost unde pot fi cazaţi pe timp de noapte peste 30 de oameni ai străzii pe perioada iernii, pe strada Învăţătorului, pentru ca aceştia să nu îngheţe de frig. Persoanele care se adăpostesc acolo vor primi sandvişuri şi ceai cald de la Cantina Socială.

Autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate, potrivit legii, să organizeze adăposturi de urgenţă pe timp de iarnă. La fel ca şi anul trecut, un astfel de adăpost funcţionează, începând de miercuri, la punctul termic al Colterm de pe strada Învăţătorului nr. 8 din Timişoara. Adăpostul a fost amenajat de către Compartimentul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Timişoara pentru a asigura supravieţuirea pe timpul nopţii a oamenilor străzii pe perioada iernii, mai ales că temperaturile vor continua să scadă, existând un risc crescut de deces în rândul acestor persoane, astfel de cazuri fiind înregistrate în anii trecuţi.

În acest adăpost, care funcţionează începând cu data de 5 decembrie 2012 între orele 17.00-8.00, sunt disponibile 34 de paturi. În acest interval orar siguranţa şi ordinea vor fi asigurate de către Poliţia Locală, personalul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară va oferi servicii de informare şi consiliere, iar Cantina de Ajutor Social le va oferi acestor persoane o masă constând din sandvişuri şi ceai cald, spun reprezentanţii Compartimentului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Primăriei Timişoara.

Potrivit autorităţilor locale, pe lângă locaţia de pe strada Învăţătorului, în Timişoara funcţionează încă două adăposturi de noapte pentru oamenii străzii, Azilul de Noapte al Federaţiei Caritas de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu nr. 50 şi adăpostul Fundaţiei Timişoara 89 de pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 2.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !