Adeplast acuză jocuri murdare

Adeplast acuză jocuri murdare
ORADEA – SC Multistar consideră că Poliţia Economică şi Finanţele bihorene nu-şi fac treaba. „Am fost controlaţi de zeci de ori de toate organele de control şi întotdeauna am fost trataţi ca nişte posibili infractori”.

Acestea au fost declaraţiile lui Marcel Bărbuţ, administratorul SC Multistar Prod SRL (mai cunoscut Adeplast), în debutul conferinţei de presă organizate ieri la Hotel Continental, prin intermediul Federaţiei Patronilor Bihor. Bărbuţ a prezentat în continuare „modul deficitar în care au înţeles organele de control ale Poliţiei Economice, cât şi cele ale Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, activitatea de control fiscal, modul în care să soluţioneze o sesizare făcută de Multistar”.

Este vorba despre existenţa unei fapte de evaziune fiscală, spun cei de la Multistar, săvârşită de persoane din conducerea Chimprestor SA Oradea, care nu au înregistrat în evidenţa contabilă un plus de inventar de 152.448,14 lei, la sfârşitul lunii decembrie 2005. Înregistrarea s-a făcut mai târziu cu nouă luni, dar cu suma redusă la 87.037,89 de lei. „Considerăm că înregistrarea s-a făcut în fals, fapt foarte grav şi nesancţionat de organele de control”, spune Marcel Bărbuţ.

Sesizare

Multistar, fostă acţionară la Chimprestor în perioada 9.12.2005 – 08.09.2006, cu un procent de 26,45% din acţiuni, a sesizat Finanţele bihorene despre neregulile constatate, făcând totodată şi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. „Finanţele bihorene consideră perfect legală înregistrarea plusului de inventar în contabilitate la aproape un an de zile de la constatarea acestuia la jumătate din valoarea iniţială, fără să existe un proces-verbal de evaluare făcut de un specialist”, subliniază administratorul Multistar.

Mai mult, Bărbuţ acuză că a primit un răspuns în doi peri de la reprezentanţii Finanţelor. „Ia mai lăsaţi-mă în pace, că m-am săturat de voi!!!”, a răspuns Emil Guiaş, director executiv adjunct la DGFP Bihor, delegaţiei Multistar, într-una din vizitele făcute la Fisc.

Reprezentanţii Finanţelor bihorene au luat act de acuzele ce li se aduc şi urmează să-şi exprime punctul de vedere în cel mai scurt timp.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase