Aderare continuă la Pilonul II

Aderare continuă la Pilonul II
Persoanele cu vârsta sub 35 de ani sunt obligate să adere la un fond privat de pensii – Pilonul II, în cel mult două luni de la angajare. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii private (CSSPP) a completat vineri, 25 aprilie,Norma 18/2007 privind procesul de aderare continuă în sistemul pensiilor private Pilonul II.

Aderarea
Aderarea continuă este procesul prin care persoanele eligibile devin participanţi la un fond de pensii administrat privat (Pilonul II) din proprie iniţiativă, prin semnarea unui act individual de aderare sau prin repartizarea aleatorie de către Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), ulterior procesului de aderare iniţială la fondurile de pensii administrate privat, care s-a încheiat la 17 ianuarie 2008. Potrivit noilor prevederi privind aderarea continuă şi evidenţa participanţilor în sistemul Pilonului II, persoanele eligibile, care nu au împlinit vârsta de 35 de ani, sunt obligate să adere la un fond de pensii administrat privat, în termen de 4 luni de la data la care devin eligibile. Persoanele eligibile cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, pot să adere în orice moment la un fond de pensii administrat privat, se arată în comunicat.

Conform normei, persoanele obligate să adere la un fond de pensii, dar care nu au semnat nici un act individual de aderare la un fond de pensii administrat privat, vor intra în procedura de repartizare aleatorie alături de cei care au semnat mai multe acte individuale de aderare, care va fi finalizată de către CNPAS până cel târziu în data de 20 a fiecărei luni. Repartizare aleatorie continuă va fi efectuată în funcţie de cota de piaţa a fiecărui fond de pensii privat administrat.

Actele individuale de aderare la un fond de pensii administrat privat, semnate în perioada cuprinsă între data de 18 ianuarie 2008 şi data intrării în vigoare a prezentei norme, vor fi transmise către CNPAS în cadrul primului raport lunar. Transferul la un alt fond de pensii administrat privat se poate solicita doar după plata primei contribuţii la fondul de pensii administrat privat la care o persoană a aderat sau la care a fost repartizată aleatoriu de către CNPAS.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !