Adevărata faţă a lui Criniti

9Comentarii
Criniti vrea FC Bihor. De ce, oare?
Criniti vrea FC Bihor. De ce, oare?
Italianul ce vrea să ia FC Bihor s-a remarcat în ţara sa prin neseriozitate şi superficialitate.

Giuseppe Criniti, italianul ce ar vrea FC Bihor, s-a născut la Catanzaro, regiunea Calabria, în 1969. S-a implicat într-o formă sau alta la câteva echipe din ligile inferioare italiene, precum Sorianese, Potenza, Giulianova, Sanbenedettese. Criniti a încercat să achiziţioneze pachetul majoritar şi la fostul club de Serie A, Messina Calcio, ajuns la această oră la nivelul ligii dilentanţilor (Serie D), a cincea ca valoare din Italia. Însă, aşa cum informa site-ul infomessina.it, pe 23 martie a.c., Criniti nu a avut câştig de cauză. Oferta sa de 195.000 euro nu a fost de ajuns, deoarece societatea Acr Messina Srl, deţinută de Alfredo di Lullo a oferit 210.000 euro. Bani pe care Criniti nu şi i-a permis…

Dacă a ratat Messina, Criniti a reuşit, în schimb, lovitura la clubul Igea Virtus din oraşul sicilian Barcellona Pozzo di Gotto (circa 40.000 locuitori), ce activează în a patra ligă din Italia (Divisione II, grupa C – fosta Serie C2).

Personaj dubios

Site-ul italian www.tuttomercatoweb.com anunţa în aprilie preluarea clubului Igea Virtus de către Criniti, din mâinile fostului preşedinte, Immacolato Bonina. Afacerea va fi oficializată însă abia în iunie, când Criniti prelua oficial 70% din club. Celelalte 30% aparţineau societăţii care administra clubul Messina Calcio, aflat, până nu demult, în faliment… O dată stăpân la club, Criniti şi-a dat arama pe faţă, dând din colţ în colţ când a fost vorba să înscrie echipa în campionat. Trebuia să depună o garanţie bancară de 100.000 euro la federaţia italiană, plus o taxă de 2.000 euro. Cum termenul-limită era 30 iunie, iar Criniti dădea dovadă de iresponsabilitate, fostul proprietar, Immacolato Bonina, cu sprijinul primarului din Barcellona, au depus ei garanţia bancară la federaţia italiană.

Între timp, la nici nouă zile de la oficializarea tranzacţiei cu Bonina, Criniti anunţa ca vinde clubul, deşi cu câteva zile înainte dezminţise zvonurile ce se răspândeau în oraş! Aşa cum anunţa site-ul Messina News, pe 25 iunie a.c., Criniti bate palma cu Pietro Caminiti pentru preluarea clubului. Caminiti deţinea şi la acea oră 10% din societate. Coincidenţă sau nu, Caminiti, la fel ca şi Criniti, licitase pentru preluarea pachetului majoritar la Messina Calcio, însă şi oferta sa a fost respinsă…

În scurta perioadă de şefie la Igea Virtus, Criniti a reuşit să-şi urce în cap toată comunitatea din oraşul Barcellona Pozzo di Gotto. Forumurile site-urilor s-au umplut de comentarii negative la adresa sa, iar tonul articolelor semnate de ziariştii italieni arată dezaprobarea faţă de stilul lui Criniti. Reproducem pasaje dintr-un articol postat pe site-ul Messina News: „Al treilea patron e pe cale să ajungă la Igea Virtus în mai puţin de o săptămână. (…) O situaţie anormală, mai ales dacă luăm în considerare faptul că sâmbăta trecută Criniti dezminţea vocile care relatau momentele sale de blocaj şi intenţiile sale de cedare imediată a clublui. Perplexităţile au continuat, deoarece, după o serie de discuţii, Criniti a ajuns la un acord cu Caminiti”.

Dar poate că cel mai bine sintetizează situaţia cel de la care Criniti preluase clubul, Immacolato Bonina.  Iată ce declara Bonina, într-un articol postat în 10 iulie, pe www.messinasportiva.it, după ce a depus garanţia necesară înscrierii clubului în campionat.: „Practic, am făcut plinul şi mi s-a tăiat chitanţă pentru o maşină care practic nu mai e a mea! (…) Dacă luaţi în calcul faptul că Criniti a primit de la Caminiti 130.000 euro pentru a vinde clubul, iar eu am primit de la Criniti doar 50.000 euro, se poate spune că Criniti a ieşit din aceste tratative absurde cu un activ de 80.000 euro!”.

Calin Corpas

FC Bihor trece la ora de italiană

Nu le plac italienii bronzaţi9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor