Adio comenzi de butelii la domiciliu

9Comentarii
ORADEA - În urmă cu câteva săptămâni anunţam că Petrom nu mai onorează comenzile de butelii la domiciliu. Potrivit informaţiilor furnizate de Elena Popa, order taker în cadrul acestei companii, sistarea livrării de butelii în urma solicitării telefonice este cauzată de schimbarea unui program de operare al calculatoarelor.

„Noul program nu mai permite facturarea franco-domiciliu. Până acum făceam o factură pentru toată încărcătura de butelii, acum nu mai e posibil, trebuie sa trecem codul numeric personal al cumpărătorului – CUI – ceea ce face imposibilă această activitate”.

Nicio şansă

Modificarea programului de operare a fost dictată de conducerea centrală a societăţii, de la Bucureşti, iar insistenţele venite dinspre Oradea nu au avut darul să determine schimbarea acestei decizii.

Între timp, noul sistem de operare a fost implementat, însă şansele orădenilor de a primi butelii în urma unor comenzi telefonice sunt practic nule. „Nici măcar nu am primit vreun răspuns de la Bucureşti la solictările de a se găsi o formulă de a-i ajuta pe clienţii noştri”, afirmă Elena Popa.

Cu căruciorul

Celor care doresc, totuşi, să primească recipientele cu gaz acasă nu le rămâne altceva de făcut decât să apeleze la firmele private care se ocupă de livrarea buteliilor franco-domiciliu.

„Există asemenea firme şi majoritatea lucrează cu butelii Petrom”, spune order takerul. În plus, după cum spune Elena Popa, maşinile Petrom vor putea aprovizona punctele fixe din cartiere, atâta doar că aceste maşini nu se vor mai opri în cartiere pentru a schimba direct buteliile clienţilor. „Avem contracte cu aceste puncte private de schimbare a buteliilor şi le vom livra în continuare cu maşinile noastre butelii”.

„Este foarte rău, pensionarii, care erau principalii clienţi ai acestui serviciu, sunt obligaţi acum sa recurgă la ajutorul copiilor pentru un schimb de butelii. Sau, şi mai rău, să ia butelia în spate şi să se ducă să o schimbe până la cel mai apropiat punct de revânzare”, declară P.B., pensionară.

Cert este că imaginile cu vârstnici târând după ei cărucioare cu butelii vor reveni în peisajul urban orădean al mileniului lll.

Valentin Buda9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor