Adio iazuri de decantare

BIHOR – Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor ne informează că a emis aviz de mediu pentru încetarea activităţii la o serie de iazuri industriale. În speţă, pentru iazul de decantare al Minei Băiţa, deţinut de SC Băiţa SA Ştei.

Apoi, pentru două depozite folosite anterior de SC Sinteza SA pentru deşeuri periculoase lichide şi solide şi pentru activitatea de producţie de halogenură de alchil, pentasulfură de fosfor şi pigmenţi anorganici.
După încetarea activităţii de producere a aluminei, SC Cemtrade SA Oradea a sistat depozitarea în haldele de şlam roşu. Avizul de mediu pentru încetarea activităţii nu a fost încă emis, dar lucrările de monitorizare şi de refacere a haldelor sunt cuprinse în planul de acţiuni al autorizaţiei integrate de mediu emisă de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului.
În fine, nu s-a emis încă aviz de încetare a activităţii nici pentru SC Bauxita Min SA Dobreşti, dar iazul de decantare este monitorizat cu ajutorul unor puţuri inverse prin care se evacuează apele pluviale.
„Avizele de mediu prevăd obligaţiile de mediu ale titularului activităţii, care constau în lucrări de închidere şi refacere a mediului la încetarea activităţii, conform programelor de conformare”, precizează directorul APM Bihor, Călin Mocan.

Horgos Cristian0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !