Adio militari în termen

Adio militari în termen
ORADEA – Ultimii militari în termen, de la unităţile de pompieri şi jandarmi din judeţ, au participat luni la ceremonialul prilejuit de trecerea în rezervă.

Prefectul şi comandanţii inspectoratelor de profil le-au înmânat tinerilor un ceas personalizat trimis de ministrul Internelor, Vasile Blaga, şi le-au mai lansat încă o dată invitaţia de a se angaja ca militari profesionişti.

Festivitatea a reunit în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Oradea 79 de militari în termen de la Pompieri şi 20 de la Jandarmi. Deşi au fost trecuţi în rezervă ieri, ei vor merge însă acasă abia azi, după masa festivă oferită de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
„Este un eveniment de răscruce atât pentru unitate, cât şi pentru militarii trecuţi în rezervă. Am participat la multe misiuni cu ei, iar de acum încolo locul lor va fi luat de profesionişti. Deja au fost făcute încadrări pentru a completa locurile rămase libere şi ele vor continua în ianuarie şi februarie”, declară colonelul Ioan Huluban, comandantul IJJ Bihor.

Rezerviştii pot să se angajeze la unităţile în care au urmat stagiul militar, după concursuri de angajare. „Patru dintre tinerii care sunt aici ca şi militari în termen au dat concursul, iar de la 1 ianuarie vor lucra la noi ca şi subofiţeri”, precizează şeful IJJ Bihor.

„Cincinalul” în doi ani
Festivitatea de luni coincide şi cu o reuşită a Jandarmeriei pe plan naţional. „Trecerea în rezervă a ultimului contingent de militari în termen coincide cu ultimul pas în procesul de profesionalizare a Jandarmeriei Române. Astfel, la 1 ianuarie Jandarmeria încheie procesul de profesionalizare care era prevăzut pentru anul 2010, şi astfel vom intra în Uniunea Europeană ca o instituţie profesionalizată”, asigură lt. Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase