Adio ofertelor cu gratuităţi

Adio ofertelor cu gratuităţi
DEVA – Începând cu luna februarie, hunedorenii pot spune adio ofertelor de genul, 3+1 gratis, 25% gratis sau altora de acest gen. Şi asta deoarece în UE aceste practici sunt considerate incorecte, iar România a fost obligată să-şi armonizeze legislaţia cu cea europeană.

Astfel, prin intrarea în vigoare a acestei legi, ANPC, are dreptul de a sancţiona publicitatea înşelătoare, publicitatea agresivă, falsele oferte gratuite, inducerea în eroare a consumatorilor prin omisiune sau prin reclame capcană.
„Şi până acum Oficiul pentru Protecţia Consumatorului avea posibilitatea să amendeze aceste practici incorecte. Dar prin adoptarea acestei legi, putem fi mult mai concreţi în acţiunile pe care le întreprindem, având de partea noastră o bază legală mult mai fundamentată” a declarat Gheorghe Ranta, inspector-şef adjunct la OPC.


În 2007, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a primit un număr de 535 reclamaţii. În ceea ce priveşte produsele alimentare, cele mai multe reclamaţii au vizat carnea proaspătă sau congelată şi produsele de morărit şi panificaţie. În cazul serviciilor, cele mai multe nemulţumiri au fost adresate celor care execută service la produsele electronice şi electrocasnice.

Activitatea OJPC în anul 2007
În anul 2007, OJPC, a efectuat un număr de 3.152 de controale, care s-au concretizat printr-un cuantum al amenzilor în valoare de 617.325 lei, suma încasată la bugetul statului fiind de aproximativ 140.000 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !