Adio TVS. Bine ai venit, Digi 24 Oradea!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
8Comentarii
Aranjează studio-ul din strada C-tin Brâncoveanu
Aranjează studio-ul din strada C-tin Brâncoveanu
De azi într-o săptămână, Oradea va avea o televiziune ce-şi propune să fie în pas cu timpul.

TVS Oradea a apus. Este însă o veste bună, deoarece vibrantul Digi 24 Oradea stă să iasă la lumină. Data de 6 august 2012 va fi un punct de cotitură în istoria televiziunii locale. Contând pe o echipă energică, formată din 31 de reporteri, cameramani, producători, prezentatori de ştiri şi realizatori de emisiuni, televiziunea Digi 24 Oradea îşi propune să iasă în faţa telespectatorilor orădeni şi bihoreni cu un nou standard de calitate, atât la nivelul conţintului, cât şi a calităţii tehnice a transmisiunilor. Digi 24 Oradea va emite HD. Deşi va fi o televiziune ce va furniza ştiri locale şi regionale, audienţa va fi naţională, postul tv din oradea fiind preluat în toată reţeaua naţională a RCS&RDS, atât prin cablu, cât şi prin satelit. „Acţionăm în local, transmitem în naţional” şi „Actualitatea în direct”. Acestea sunt motto-urile prin care Digi 24 Oradea se prezintă telespectatorilor săi.

Şapte jurnale zilnice

Digi 24 Oradea se va axa pe ştiri. De luni până vineri, zilnic, televiziunea va difuza câte opt jurnale de ştiri. Dintre acestea, şapte vor fi în direct! Primele trei vor fi din oră în oră, de la 6:30, 7:30 şi 8:30. Telespectorilor li se vor furniza informaţii utile (întreruperi de apă şi curent, preţuri din pieţe, circulaţia tramvaielor etc.), cele mai importante informaţii ale zilei precedente, precum şi ştirile de peste noapte. Cel de-al patrulea jurnal va debuta la ora 13:00 şi va avea rolul de a transmite ştirile dimineţii, urmând să prefigureze şi ce se va întâmpla în restul zilei. Toate cele patru jurnale vor fi prezentate de Yvette Sala-Mîrza.

Următoarele trei jurnale vor fi prezentate de Oana Mudura – cea care îndeplineşte şi funcţia de manager al postului de televiziune. De la 16:30, Oana va prezenta zilnic jurnalul după-amiezii – o primă retrospectivă a zilei, iar de la ora 18:30 va fi difuzat cel mai important jurnal al zilei. Acest jurnal va fi mai lung – 25 de minute, faţă de cele câte 15 minute, cât vor dura celelalte – iar Oana Mudura va avea un invitat în platou, cu care se va diseca cea mai importantă ştire a zilei.

Ultimul jurnal „live” se va difuza de la ora 21, rolul său fiind acela de a sintetiza ştirile de peste zi. La ora 10 seara, Digi 24 Oradea va transmite în reluare cel mai important jurnal al zilei – cel de la 6 şi jumătate, seara.

Emisiuni

Digi 24 Oradea nu va însemna însă doar jurnale de ştiri. În fiecare seară, de la ora 19, vreme de 55 de minute, Octavian Haragoş va fi gazda unui talk-show în care se va dezbate actualităţi de ordin social, economic sau politic, sub genericul „Vocile Bihorului”.

O altă emisiune zilnică va fi cea a lui Bogdan Băcilă. În fiecare dimineaţă, în intervalul 9-9:30 şi în reluare de la ora 20:30, „Recrutat în Bihor” îşi propune să aducă informaţii şi sfaturi de pe piaţa forţei de muncă.

Vor fi şi două emisiuni săptămânale. În fiecare marţi seara, de la ora 20 (şi în reluare joi, de la aceeaşi oră), emisiunea „Turist acasă”, a Anei-Maria Georgescu îşi propune să prezinte Oradea şi Bihorul altfel, din perspectiva unui turist, pentru o jumătate de oră „Vor fi spuse poveştile neştiute ale clădirilor, ale oraşelor, ale oamenilor”, ne încredinţează producătorul general Adrian Laboş.

Nu putea lipsi emisiunea sportivă. Nicolae Mihalcea va modera „Divizia locală” în fiecare luni, de la 20 la 20:30. Emisiunea va fi reluată vineri, la aceeaşi oră.

Programul Digi 24 Oradea va fi garnisit şi cu emisiuni tip pastilă de timp liber sau de evenimente. Telespectorilor li se vor sugera modalităţi de petrecere a timpului liber şi se vor anunţa diferitele evenimente. De asemenea, informaţiile vor fi transmise şi în formatul „info-text”, cu trimitere la site-ul Digi 24 Oradea.

Luni, 6 august e ziua botezului pentru Digi 24 Oradea. Televiziunea va emite începând cu ora 19. Yvette Sala-Mîrza va prezenta un jurnal special, urmat la ora 19:30 de o emisiune specială, moderată de Cosmin Prelipceanu. Această emisiune va fi preluată şi la nivel naţional de Digi 24.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor