Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, cea mai harnică din ţară, spune ministrul Ioan Deneș

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
12Comentarii
Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, cea mai harnică din ţară, spune ministrul Ioan Deneș
Lucrările de investiţii din domeniul gospodăririi apelor din Bihor sunt inspectate zilele acestea de către ministrul Ioan Deneş.

Prima lucrare inspectată joi dimineaţa a fost amenajarea malului stâng al Crişului Repede din Oradea.

„Suntem la o investiţie parte din ea finalizată. În judeţul Bihor, Ministerul Apelor şi Pădurilor prin Apele Române, respectiv Administraţia Bazinală, desfăşoară o serie de lucrări prin care asigurăm securitatea şi siguranţa muncii şi vieţii oamenilor în situaţii de calamităţi şi fenomene meteo necontrolate. În acest sens, în Bihor sunt derulate de către ABA Crişuri 18 lucrări, aflate în diferite etape de execuţie, fiind astfel administraţia bazinală cea mai harnică din ţară. Valoarea lucrărilor se ridică la 1,9 miliarde de lei. Azi am venit să inspectez şi să verific finalizarea lucrării executate pe Crişul Repede din Oradea”, a precizat ministrul Deneş.

Pentru amenajarea râului Crișul Repede în municipiul Oradea au fost alocaţi 247,5 milioane de lei. Lucrările au început în anul 2000 şi au prevăzut refacerea zidului de sprijin, regularizare pe 22 de kilometri, amenajarea pârâului întunecat dar şi consolidări ale malului.

„În vederea remedierii degradărilor lucrărilor de consolidare şi susţinere a malurilor, în cadrul proiectului au fost prevăzute lucrări precum suprabetonare, elevaţia zidului existent, grindă din beton, refacerea aleei pietonale existente pe coronamentul zidurilor”, a explicat directorul ABA Crişuri, Sorin Guler, ministrului aflat în vizită pe şantier.

Reprezentanţii ABA spun că, în aproximativ o lună se va face şi recepţia acestei lucrări. Urmează a se lucra la amenajarea şi regularizarea malului drept al Crişului Repede, în aval şi amonte de Podul Ladislau.

Pe agenda ministrului Deneş s-a aflat şi inspectarea barajului Leşu. În data de 3 septembrie s-a emis Ordinul de începere a lucrărilor la acest baraj.

„Aceasta este prima lucrare care se derulează pe fonduri europene accesate de Ministerul Apelor şi Pădurilor. Punerea în siguranţă a barajului de la Leşu are o alocare de aproximativ 34,5 milioane lei. Anul acesta, prin credite de angajament, pentru că urmează să semnăm finanţarea cu Uniunea Europeană undeva în noiembrie-decembrie, am alocat 4,7 ,milioane lei pentru această lucrare, iar în săptămânile următoare vom mai aloca încă patru milioane de lei”, a subliniat ministrul Apelor şi Pădurilor.

Termenul de finalizare a lucrării este septembrie 2021 (36 de luni de la Ordinul de începere).

„În urma celor văzute aici se poate concluziona că sunt oameni care se implică, au expertiză şi sunt profesionişti şi îi sfătuiesc să-şi continue munca la fel deoarece în mine şi în Ministerul Apelor vor avea un partener de nădejde în derularea unor astfel de investiţii”, a concluzionat ministrul Ioan Deneş.

Vizita de lucru a ministrului în Bihor s-a încheiat cu inspectarea zonei în care se efectuază lucrările de regularizare a Văii Nimăieşti, la Beiuş.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș este prezent joi și vineri în Bihor. Ministrul este așteptat să facă anunțuri importante pentru sistemul hidrografic din Bihor.Deneș a vizitat investițiile de pe malul stâng al Crișului, din zona centrală a Oradiei. [related-post post_id="2105406"] De ...12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor