Administratorul Grădinii Zoologice Oradea a fost dat afară

Reactualizat la:
15Comentarii
Administratorul Grădinii Zoologice Oradea a fost dat afară
Bimbo Szuhai Tibor ne-a declarat că va contesta în justiţie desfacerea contractului de muncă.

Contractul UMDR-istului Bimbo a fost desfăcut de conducerea Administraţiei Domeniului Public SA(ADP), începând cu data de 21 august, acesta nu va mai deţine funcţia de administrator al Grădinii Zoologice Oradea. Cauza este „repetate abateri disciplinare”, ne-a declarat Liviu Andrica, directorul ADP. Acesta ne-a relatat că vineri a semnat defacerea contractului de muncă al subalternului său şi că decizia a venit în urma analizei comisiei de disciplină, care a constatat abateri disciplinare repetate.

Din comisia de disciplină au făcut parte alţi angajaţi ai ADP, între care şi Florin Alexandru, Călin Creţ şi Călin Ardelean.

Deloc surprins

De cealaltă parte, Bimbo Szuhai se apără și spune că decizia nu este una surpinzătoare. „Nu e nicio surpriză ceea ce s-a întâmplat. De prin luna mai mi se pregătea demiterea. Sunt ultimul udemerist cu funcţie în administraţie”, zice el.

Referitor la abaterile disciplinare invocate, Bimbo spune că sunt puerile: una dintre ele ar fi pentru o întârziere de aproximativ 20 de minute la serviciu, din cauza unui proces al ADP în care trebuia să se prezinte ca martor. Pentru această întârziere administratorului ZOO i s-a făcut mustrare. O a doua abatere constatată de comisia de disciplină constă în faptul că nu a înregistrat la timp cererea de concediu a unui angajat, care a plecat într-un concediu de odihnă planificat. Urmând calea legală, de această dată administratorul ZOO a fost penalizat cu 10% din salar. Pentru că apreciază aceste motive ca fiind puerile, Bimbo Szuhai precizează că va ataca în justiție demiterea.

I’ll be back!

Referitor la aventuale probleme de administrare a Grădinii Zoologice, Bimbo susţine că a depus în reperate rânduri cereri de finanţare pentru reparaţii sau amenajări dar acestea au fost ignorate sau respinse de conducerea ADP.

Rămâne de văzut dacă punga celei mai bogate societăţi a consiluilui local se va deschide pentru viitorul administrator. Acesta este liberal, deci în ton cu coloritul Puterii locale. Szabo Alexandru s-a pensionat de la ADP dar a fost rechemat din pensie şi acum i se va încredinţa funcţia vacantată prin debarcarea udemeristului.

Bimbo ne-a mai spus că intenţionează să revină la Grădina Zoologică chiar înainte de a afla decizia justiţiei:„va fi ziua mea şi voi cere familiei să îmi ofere cadou statutul de părinte adoptiv al unui animal de la Zoo”.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor